fbpx

Tiny1 – najboljši fotoaparat za nočno fotografijo

Fotoaparat Tiny1

Številni fotoaparati zmorejo fotografirati nočno nebo, a le redki so izdelani posebej za nočno fotografijo. Eden izmed takih je Tiny1, kompaktni fotoaparat s senzorjem, ki se še posebej izkaže v slabih svetlobnih razmerah, kar noč vsekakor je. In zakaj je to nujen kos opreme za vse zvezdoslovce in ljubitelje nebesnih pojavov? Če ste kdaj poskušali ujeti nočno nebo s kompaktnim fotoaparatom ali telefonom, veste, da je to precej brezsmiselno početje. A ne s priročnim fotoaparatom Tiny1.

Fotoaparat Tiny1, prototip kompaktnega fotoaparata za nočno fotografijo podjetja TinyMOS, bo enkrat za vselej (če kdaj ugleda luč sveta, beri, prodajne police) naredil konec razmazanim in nejasnim fotografijam nočnega neba. Ponaša se namreč z izredno občutljivim tipalom, ki mu slabe svetlobne razmere ne pridejo do živega, pri tem pa mu pomaga napreden sistem procesiranja slik. Posledica so izjemne fotografije zvezd, konstelacij in planetov, posnete precej hitreje kot z DSLR-fotoaparatom, za katerega vemo, da si za to zna vzeti čas.

Fotoaparat Tiny1 odpravi potrebo po veliko težke in drage opreme za nočno fotografijo.
Fotoaparat Tiny1 odpravi potrebo po veliko težke in drage opreme za nočno fotografijo.

Poleg ustvarjanja izjemnih fotografij je fotoaparat Tiny1 sposoben snemanja videoposnetkov v ločljivosti 2.5K, in če imate težavo poiskati zvezdo ali konstelacijo, vam s pogledom v živo (”live view”) prikazuje najaktualnejšo zvezdno karto.

PREBERITE ŠE: Light L16 – en fotoaparat, 16 različnih objektivov. To je najbolj vsestranski fotoaparat na svetu!

Se spomnite krvave Lune izpred nekaj tednov? Če imate dober fotoaparat in prave objektive, imate verjetno tudi super posnetke tega pojava, če pa ste fotografirali s kompaktnim fotoaparatom oziroma fotoaparatom z majhnim tipalom, nimate ničesar. Če bi imeli fotoaparat Tiny1 (in če bi ta tedaj že obstajal), bi danes tudi vi lahko razkazovali super fotografije krvave Lune. Poskrbite, da bo tako vsaj v prihodnje!

Dodatne Informacije

Več informacij:
tinymos.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!