fbpx

To je 8 znakov, ki kažejo, da je vajina zveza zdrava

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Eden najpomembnejših elementov zdrave zveze je, da s partnerjem nista le ljubimca, ampak tudi prijatelja, ki si med seboj pomagata, zaupata in lahko drug na drugega vedno računata. Sledi 8 neromantičnih znakov, ki kažejo, da je vajina zveza zdrava.

1. V odnos ne vpletata preteklosti

Vsak od nas ima v preteklosti stvari, ki so nas prizadele in tudi takšne, na katere nismo najbolj ponosni, zato je dejstvo, da bosta v odnos prinesla vsak svojo čustveno prtljago. Toda partnerja, ki se resnično ljubita, znata postaviti meje in s tem drug drugemu omogočita osebno rast. Hkrati pa se medsebojno spodbujata, če se pojavijo težave, povezane z dogodki iz preteklosti.
Preteklosti tudi ne uporabljata kot orožje med prepirom in ne dovolita, da bi se vmešala v vajino sedanjost. In prav to je bistveno za resnično intimnost v odnosu.

2. Na uspehe drug drugega sta ponosna

Opazujte, kako se partner obnaša, ko doživljate uspehe, pa naj so na osebni ali karierni ravni. Se z vami primerja in poskuša s svojimi besedami vaše dosežke narediti manj pomembne? To je znak za alarm. V zdravi zvezi se partnerja spodbujata in veselita uspehov drug drugega. Delujeta kot ekipa in to, da gre enemu od njiju na nekem področju bolje, pri drugemu ne povzroči udarca ega. Namesto tekmovanja s vami mora biti vaš izbranec na vas ponosen in vaše sreče vesel.

Foto: Clay Banks / Unsplash

3. V partnerjevi bližini se počutite povsem naravno

Opazujte, kako se počutite, ko s partnerjem preživljata čas v istem prostoru, najbolje preden se odločita za skupno življenje. Ali vas prevzemajo občutki utesnjenosti, živčnosti, neugodja? Če je tako, je definitivno čas za pogovor in razmislek, od kje bi vaši občutki lahko izhajali. Če pa se počutite popolnoma naravno in sproščeno, to pomeni, da vam telo sporoča, da ste na varnem. In to je odličen znak za vajino zvezo.

4. Pomagata si pri različnih opravilih

Naj gre za kuhanje, čiščenje, pranje perila ali druga gospodinjska opravila – to, da drug drugemu pomagata, je gotovo znak zdrave zveze. Sploh če se lotite opravila, za katerega veste, da partnerju ni najbolj pri srcu in ga s tem razveselite, to kaže, da ste pozorni in da ste se pripravljeni potruditi, da partnerju olajšate vsakdan. Enako seveda velja tudi, ko sta vlogi zamenjani.

Foto: Werner Heiber / Pixabay

5. Drug drugega se ne sramujeta

Eden najpomembnejših znakov, da je razmerje zdravo, je da se v partnerjevi družbi počutite sproščeno ne glede na to, kje in s kom sta. Če se z njim z veseljem sprehodite po mestu, ga predstavite svojim prijateljem in družini ter uživate v druženju z njegovimi, ste lahko mirni. To namreč kaže na zdrave elemente vajine zveze.

6. Še vedno sta nora drug na drugega

Večina odnosov se začne z obdobjem navdušenja in nore zaljubljenosti. Nato pa se zaljubljenost počasi prevesi v mirnejšo ljubezen. Toda tudi tista prava ljubezen je strastna, čeprav ne vključuje prvotne vznemirljivosti in adrenalina. Če opažate, da o partnerju še vedno razmišljaš z nasmehom na obrazu in komaj čakate, da se bosta videla, je to odličen znak.

Foto: StockSnap / Pixabay

7. Zmožna sta konstruktivnega pogovora

Med prepiranjem in pogovorom je razlika in pari, ki so že dolgo v zdravem razmerju, znajo razreševati nesporazume na načine, ki ne vključujejo medsebojnega spodkopavanja, žaljenja in kričanja. Pripravljeni so drug drugega poslušati in sprejemati kompromise ter ne dovolijo čustvom, da bi jih popolnoma prevzela in uničila odnos, na katerem so dolgo gradili.

8. V težkih časih lahko računata drug na drugega

Ko se zdi, da nam gre v življenju kot po maslu, je lahko biti v razmerju – nič ni namreč lepšega, kot deliti srečne trenutke z osebo, ki jo imaš najraje. Prava preizkušnja vajinega razmerja nastopi v težkih trenutkih – pa naj gre za finančne ali zdravstvene težave, izgubo najbližjih ali pa drugačne stiske. Takrat boste ob sebi potrebovali partnerja, ki bo z vami stoodstotno, in prav tako morate to storiti vi, ko se v stiski znajde on.

Foto: Milan Popovic / Unsplash

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!