fbpx

To je najdražji prizor s smrtjo v Igri prestolov

Igra prestolov

Kdor čaka, dočaka – osma sezona serije Igra prestolov se je začela in vsi ljubitelji komaj čakajo, da bo odbila osma ura zvečer, ko si bomo ogledali prvi del. Krvi in umorov ne bo manjkalo niti v osmi sezoni, a največ največ naj bi jo porabili v epskem prizoru iz 5. sezone, ki sodi tudi med najdražje prizore s smrtjo. Koliko je stal?

Snemanje serije Igra prestolov je kar zajeten finančni zalogaj. Za šest epizod 8. sezone naj bi porabili skoraj 100 milijonov ameriških dolarjev, kar je približno 90 milijonov evrov. Vsaka epizoda naj bi tako stala 15. milijonov dolarjev (14 milijonov evrov), kar je neverjetno veliko denarja v primerjavi s snemanjem prve sezone, ko je vsaka epizoda stala približno 6. milijonov dolarjev (5. milijonov evrov).

Velik del sredstev gre za spektakularne prizore bitk, ki jim boste priča v 8. sezoni. Pri snemanju teh pogosto ne uporabljajo posebnih učinkov, ampak statiste. Del sredstev gre tudi v eksotične lokacije, zmaje in kostumografijo. Požrešne so tudi scene s smrtjo, ki jih v tej priljubljeni seriji ne bo manjkalo.

Verjetno niste pogosto razmišljali, koliko vrečk z umetno krvjo so porabili ali koliko stanejo tovrstne scene. In katera je bila do zdaj najdražja?

Tista, ko je Khal Drogo Viserysu vlil zlato krono, ali kateri izmed prizorov z eksplozijo? Ne! Najdražja scena je bila tista, ko Arya Stark brutalno pokonča Meryna Tranta, prvo osebo na njenem vse daljšem seznamu za odstrel. O sredstvih, ki so jih namenili za ta prizor, ne govorijo, a stali naj bi predvsem koreografija, posebni efekti in protetika.

Arya Stark brutalno pokonča Meryna Tranta.
Arya Stark brutalno pokonča Meryna Tranta.

Kako je bil videti ta prizor, si oglejte v videozapisu!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!