fbpx

To, kar nas je naučilo leto 2020, ne smemo nikoli pozabiti!

"Naučiti se moramo improvizirati, premagati in prilagoditi." - USMC

Življenje se je v letu 2020 obrnilo na glavo. Koronavirus. Pandemija. Cel svet je na preizkušnji. Nekateri so žalovali zaradi izgube bližnjih, drugi zaradi izgube občutka normalnosti. Resnica je, da se je življenje za vse nas v nekaj kratkih mesecih močno spremenilo.

Kaj se lahko naučimo skozi vse te spremembe in kaos? Kaj lahko vzamemo iz vsega tega?

Morda se zdi težko videti svetlobo, medtem ko smo še vedno med temo, toda leto 2020 ne more biti samo leto neskončne negativnosti.

Morda je bilo naše leto napolnjeno s stresom, skrbjo, izolacijo, tesnobo, depresijo, osamljenostjo, morda celo s strtim srcem ali izgubo.

Na nek način je leto 2020 razkrilo naše občutke in čustva glede naših ciljev, kje smo v življenju ali smo tam, kjer smo mislili, da bi morali biti.

Če želimo od leta 2020 kaj odnesti, si vzemimo več časa zase in ga ne imejmo več kot za nekaj samoumevnega. Videli smo, kako hitro se lahko življenje spremeni, in da se bo čas kljub nenehno spreminjajoči se naravi sveta, še vedno odmikal. Zato moramo pametno izbrati, s kom preživljamo čas in kako ga preživljamo. Ker časa ne moremo shraniti za pozneje. Ko ga enkrat več ni, ga ni!

Naj nas ta čas nauči potrpežljivosti, tako do sebe, kakor tudi do drugih. Naj nam ta čas pokaže, kaj je resnično pomembno v našem življenju in kdo je resnično pomemben v njem. Naj pokaže, koga in kaj imamo resnično radi. Kdo je v resnici tam, ko jih potrebujemo.

Hvaležni moramo biti za vsak dan, da se lahko zbudimo, vdihnemo zrak, da živimo.

Osredotočimo se na tisto, kar nas resnično osrečuje v življenju. Kaj je resnično pomembno. Ne glede na to, ali gre za kariero, odnose, življenjski slog – več časa moramo preživeti na način, ki nam prinaša veselje. Pomislimo, kakšno življenje in kakšna oseba si želimo biti čez 10 let, kaj nas navdušuje in kdaj se počutimo polno!

Osredotočimo se na to, kaj potrebujemo in kako se lahko izboljšamo. Naj bo to čas, da se spet povežemo s seboj, pa tudi z drugimi. Naj nas ti zahtevni časi izzovejo k spremembam.

Mogoče se počutimo ujeti in smo šli skozi stvari in dogodke, za katere nismo nikoli niti pomislili, da jih bomo doživeli in prestali. Mogoče je zdaj vse drugače, ker se zavedamo, kaj smo imeli prej. Mogoče nas je vse to prisililo, da smo se ustavili in si podrobneje ogledali podobo v ogledalu – sebe.

Hvaležni moramo biti za vsak dan, da se lahko zbudimo, vdihnemo zrak, da živimo.

Leto 2020 se ni odvilo tako, kakor smo načrtovali, zato se osredotočimo na tisto, kar je za nas najpomembnejše.

Mogoče nas leto 2020 poskuša naučiti, da včasih tisto, kar smo želeli ali mislili, da želimo, ni tisto, kar je najbolje za nas.

Prisililo nas je, da upočasnimo in naredimo korak nazaj. Potisnilo nas je do naših mej in nam pokazalo koliko moči pravzaprav nosimo v sebi.

Mentalno se mnogi od nas še nikoli nismo spopadli s toliko neznanimi spremembami. Socialna distanca. Omejen človeški stik. Zdravstvene skrbi. Ne glede na to, kako močni smo bili pred tem letom, to leto dokazuje, koliko smo sposobni.

To ne pomeni, da nismo čutili osamljenosti, žalosti, tesnobe, bolečine v srcu ali karkoli drugega nas je letos razžalostilo. To pomeni, da bomo kljub težavam močnejši. Karkoli nam življenje da na pot, in kakor koli boleče se zdi da je, bomo našli pogum, da nadaljujemo in se s tem soočimo.

Življenje je nepredvidljivo, a tudi nedvomno čarobno. Smo v senci deževnega oblaka, tam ne bo večno. Ne preživimo preostanek leta z obžalovanjem kaj bi lahko bilo, če ne bi bilo. Pustimo preteklost. Verjemimo v sonce.

Leto 2020 ni bilo tradicionalno čudovito, toda na koncu šteje tisto, kar smo si naredili, kako smo se odločili sami, da bomo preživeli življenje. Smo kreatorji svojega življenja, ne glede na vso zmedo okoli nas.

Če nas je leto 2020 česa naučilo, je to, da je življenje krhko. Nimamo pojma, kaj nas čaka jutri, zato se potrudimo, da bomo kar najbolje izkoristili današnji dan. Cenimo ga. Bodimo hvaležni, da smo tu, zdaj!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!