Hennessey Venom F5 – gre 500 kilometrov na uro

Venom F5

Končno je Hennessey butični proizvajalec avtomobilov predstavil svojo zadnjo stvaritev. Venom F5 so uradno predstavili po več kot treh letih od njegove prvotne predstavitve (in šest let od njegove najave). Hennessey z njim ponuja hiper avtomobil, ki bo ustvaril vtis in se zapisal v zgodovino.

Največkja pozornost je seveda njegova najvišja obljubljena hitrost – 500 kilometrov na uro, ki pa jo še ni mogoče preveriti z dejanskimi testi. Slednja je v veliki meri zasluga norega agregata s 6,6-litri ter postavitvijo valjev V8, ki diha z dvojnim turbopolnilnikom. Te podatki ustvarijo 1.817 konjskih moči (1.354 kilovatov) in 1.617 njutonmetrov navora.

Toda motor, ki je temeljil na sicer klasičnem GM-jevem agregatu LS V8, ki je močno dodelan, ni edina stvar, ki je posebna na Venom F5. S ceno v višini 2,1 milijona dolarjev je mogoče najbolje, da si pogledate ta videoposnetek, ki vam bo povedal zgodbo o tem hiper super avtomobilu, izdelanem po meri.

Nos avtomobila je v celoti iz ogljikovih vlaken. In to iz enega samega kosa ogljikovih vlaken. In ja, tudi nova značka Hennessey spredaj je izjemna, izdelana je iz tankega aluminija in nato vdelana pod prozoren sloj barve.

Zaradi uporabe ogljikovih vlaken ima hiper avtomobil Hennessey, le 1398 kilogramov suhe teže, kar pomeni, da je premore noro razmerje teža, konji … torej kar 1.289 konjskih moči na tono.

Seveda bo na voljo le izbrancem, zbiralcem in kakopak v omejeni količini!

Dodatne Informacije

hennesseyperformance.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi Volkswagen Polo: zadnji krog evolucije