To ni navaden zmešanček: pol sveta je obnorel smuti za porjavelo polt

To ni navaden zmešanček: pol sveta je obnorel smuti za porjavelo polt

Poletje je odprlo svoja vrata, kar je za ljubitelje porjavele polti naznanilo, da je čas za “cvrenje na soncu” – verjetno se zavedate nevarnosti UV-žarkov, zato vam polagamo roko na srce, da pridno varujte svojo kožo in si raje privoščite smuti, ki bo poskrbel za sijočo rjavkasto kožo.

Porjavela polt je tista pika na i, ki se ji marsikatera ženska ne more upreti v poletnem času, glede na to, da ta uspešno skriva napake na koži in je, če smo iskreni, vsak videti nekoliko lepše s sijočo rjavkasto poltjo. A za lepoto je nemalokrat treba potrpeti, zato se ženske cvrejo ure in ure na soncu, da bi dosegle želeno barvo.

Dermatologi pravijo, da so tovrstna izpostavljanja soncu izjemno nevarna, saj lahko pride do številnih poškodb in bolezni, ki jih ni moč pozdraviti. Kot pravijo, je veliko bolje, da zaščitite svojo kožo in ji “navznoter” priskrbite hranila, ki bodo poskrbela za naravno porjavitev.

Pol sveta je ponorelo zaradi smutija za porjavelo polt …

SESTAVINE

  • 2 dcl vode
  • 3 korenčki
  • 2 banani
  • 1 limona
  • 1 pomaranča
  • 1 velika žlica kurkume

PRIPRAVA

Sestavine zmešajte v mešalniku, smuti prestavite v hladilnik in počakajte 30 minut, da se ohladi. Če vam okus ni po volji, lahko v smuti dodate tudi žlico medu.

Zakaj naj bi ta smuti deloval?
Zakaj naj bi ta smuti deloval?

Zakaj naj bi ta smuti deloval?

Sestavine naj bi bile bogate z vitamini E, A in C, zaradi česar koža pridobiti rjavkasto polt, ki naj bi trajala celo leto. Kurkuma, pomaranče in limona naj bi bile znane zaradi svojega “porjavitvenega učinka”, in sicer bledi polti dajejo barvo in sijaj.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši likalniki za lase 2020: likalniki za vse tipe las