fbpx

To so 3 besede, ki jih nikoli ne smete reči partnerju

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Vsi se lahko strinjamo, kako pomembna je v razmerju komunikacija. Le z zdravim načinom komuniciranja lahko namreč partnerju damo vedeti, kako točno se počutimo in na tak način rešimo marsikatero težavo ali nesporazum. Načini komunikacije se od zveze do zveze nekoliko razlikujejo, vendar pa obstajajo 3 besede, ki jih nikakor ne smete reči svojemu izbrancu.

Strokovnjaki že dolgo ugotavljajo, da zdravo razmerje brez spoštljive komunikacije pač ne more obstajati. Le z njo lahko namreč poskrbimo, da naš partner vedno ve, kako se počutimo in kako njegova dejanja in besede vplivajo na nas. Prav tako zdrava komunikacija poskrbi, da se oba partnerja počutita cenjena in ljubljena in da v zvezo in vase ne dvomita.
Ker prihajamo iz različnih okolij, se včasih zgodi, da se načini naše komunikacije razlikujejo. Besede, ki so povsem navaden del našega izražanja, lahko partnerja prizadenejo, zato moramo biti pri komunikaciji previdni, paziti pa moramo predvsem, da v jezi ali bolečini ne izrečemo nečesa, kar bi kasneje obžalovali. Za vas smo pripravili 3 besede, ki v razmerjih veljajo za najbolj uničujoče.

Ob zdravi komunikaciji se bosta s partnerjem počutila slišana in ljubljena Foto: William Fortunato / Pexels

Katerih treh besed ne smete nikoli reči partnerju?

Izjava, ki lahko na vašega partnerja in samo zvezo deluje izjemno negativno, je sestavljena iz 3 besed: “Preveč si občutljiv.” Tako je zato, ker z njo omalovažujete pomen partnerjevih čustev in mu dajete vedeti, da vam njegovo počutje pomeni zelo malo. Za moške je značilno, da svoje občutke izražajo težje, zato lahko vašega partnerja ta izjava še toliko bolj prizadene in povzroči, da vam svoje bolečine v prihodnje ne bo več zaupal.
Čustva nikoli niso nepomembna: kažejo na našo človeškost in empatijo in nam omogočajo, da se v odnosu globoko povežemo. To, da se partner ob vas počuti dovolj sproščenega, da vam zaupa tudi svoja manj prijetna občutja, je čudovit znak trdnosti vajine zveze. Takrat mu želite stati ob strani in poskrbeti, da bi se čimprej počutil bolje– česar z omaloževanjem in pretvarjanjem, da problem ne obstaja, nikakor ne boste dosegli.

Partnerju pokažite, da ste mu pripravljeni stati ob strani Foto: Gary Barnes / Pexels

Druge izjave, ki se jim morate izogibate

Pomembno je, da partnerju jasno poveste, da njegovo bolečino čutite, da ste mu pripravljeni prisluhniti in da vam njegova čustva nikakor nikakor niso odveč. Ob pogovoru se morate izogibati tudi izjav, kot je recimo, da vam nikakor ni jasno, zakaj situacije ne more preboleti in pozabiti. Ljudje življenjske dogodke dojemamo na različne načine in včasih se zgodi, da nekateri za to, da se počutijo bolje, potrebujejo več časa kot drugi. Morda ne razumete popolnoma, zakaj partnerja nekaj tako zelo moti ali boli, vendar pa vam tega nikakor ni potrebno izreči: namesto tega mu pokažite, da ga boste poslušali in se potrudili, da mu čimprej na obraz prikličete nasmeh.
Pomembno je tudi, da partnerju date vedeti, da so njegova čustva tehtna in upravičena. Včasih namreč najbolj potrebujemo prav potrditev in najlepše je, ko le-to prejmemo od osebe, ki nam pomeni največ.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.