fbpx

Kako odstraniti dlako iz sedežne garniture?

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Saj poznate valjček za odstranjevanje dlak hišnih ljubljenčkov z oblačil, kajne? Le ta se prav tako dobro obnese, če z njim čistite druge površine, polne dlak.

Obstaja pa še nekaj nasvetov, s katerimi jih lahko enostavno odstranite!

Čeprav imate radi, da se muca ali kuža crklja z vami na kavču ali spi z vami v postelji, vas lahko moti dlaka, ki jo pustijo za seboj.

Britanski čistilni guru Ray Jones je podal pet odličnih nasvetov za lažje odstranjevanje živalske dlake s sedežnih garnitur in kavčev, ki so zelo enostavni.

Posteljna pregrinjala posušite v sušilnem stroju in jih položite čez kavč

Sušenje v sušilnem stroju pusti posteljno pregrinjalo s statično elektriko, kar pomaga, da dlake hišnih ljubljenčkov ostanejo na njem in ne letijo naokoli, zato jih je enostavno odstraniti.

via GIPHY

Uporabite sesalec za dlake

Pri čiščenju pohištva je najbolje uporabiti sesalnik, ki je posebej zasnovan za pobiranje dlak hišnih ljubljenčkov in ga je treba usmeriti v vse smeri; da poberem tudi najbolj trdovratne dlake.

Uporabite gumijaste rokavice

Nadenite si gumijasto rokavico, jo rahlo navlažite z vodo ter z njo podrgnite površino kavča. Morda ne bo tako temeljita metoda čiščenja kot s sesalnikom, a presenečeni boste, koliko dlak boste pobrali. Bodite pozorni, da boste pohištvo oziroma površine brisali v različnih smereh, da poberete vse dlake.

via GIPHY

Uporabite valjček za oblačila

Poleg tega, da zlahka odstrani dlake hišnih ljubljenčkov z oblačil, se valjček prav tako dobro obnese na pohištvu, polnem dlak. Samo pojdite z njim po površini kavča in nanj se bo prilepilo vse. Enako lahko storite z navadnim lepilnim trakom.

Uporabite stare nogavice

Namesto da jih zavržete, spremenite stare nogavice v praktično orodje za čiščenje. Če športno nogavico malo navlažite in si jo nadenete čez roko, lahko z različnih površin poberete živalsko dlako. Zakaj športne nogavice? Ker so debelejše, vendar pazite, da jih ne zmočite preveč in s tem zmočite tudi kavč.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.