fbpx

5 najboljših pričesk / frizur za tanke in redke lase

Foto: envato

Gosti lasje z veliko volumna so nekaj, kar si želi vsaka ženska, vendar je resničnost včasih taka, da mnoge opažajo, da so njihovi lasje postali tanjši in redkejši. To nikakor ne sme biti razlog za nižjo samozavest: obstajajo namreč frizure, s pomočjo katerih lahko vaša pričeska izgleda bujnejša in bolj čudovita.

Za vas smo pripravili 5 frizur, ki jih frizerji priporočajo ženskam s tanjšimi in redkejšimi lasmi.

1. Francoski paž

Takoimenovani francoski paž je pričeska, pri kateri najbolj opazen del laš leži pri ličnicah, teža pa je na spodnjem delu las. Tak način striženja ustvari iluzijo las z več volumna, poskrbi pa tudi, da za sproščeno in igrivo pričesko.
Prednost francoskega paža leži tudi v tem, da ne zahteva dolgotrajnega urejanja, to frizuro pa lahko po svojih željah tudi nekoliko spremenite in tako poskrbite, da bo ustrezala vašemu osebnemu stilu.

2. Strogi paž

Strogi, simetrični paž z ravnim rezom velja za frizuro, s katero lahko katerikoli lasje izgledajo gosti, zdravi in polnejši. Frizerji ga priporočajo vsem, ki se soočajo s tanjšimi lasmi, pa tudi tistim, ki opažajo lomljenje konic. Ta pričeska velja tudi za zelo klasično, kar pomeni, da boste z njo vedno v trendu.

3. Pixie cut

Pixie cut je drzna frizura, ki izhaja iz 50. in 60. let prejšnjega stoletja, ponovno popularnost pa je doživela v zadnjih letih. Prepoznamo jo lahko po igrivi nesimetrični obliki, poskrbela pa bo za iluzijo gostejših in močnejših las. Obstaja več različic pixie frizure, frizerji pa tistim, ki imajo tanjše lase, priporočajo, da v salonu povedo, da si želijo pričeske z ostrimi robovi.
Še ena prednost pixie cuta je, da bo ta pričeska pomladila vaš obraz.

4. Fru-fru

Po mnenju frizerjev redki in tanki lasje izgledajo bolje tudi z dodatkom fru-fruja. Le-ta je primeren predvsem za tiste, ki opažajo tanjšanje svojih sprednjih las, saj bo ustvaril iluzijo novih plasti nad vašim obrazom.
Fru-fru prelepo izgleda tako na dolgolaskah, kot tudi na tistih, ki se raje držite kratkih frizur.

5. Stopničasto striženje

Za tanke lase so odlična izbira tudi frizure v plasteh oz. stopničasto striženje. Take pričeske prav tako ustvarijo iluzijo volumna in gostote, primerne pa so predvsem za tiste, ki zavoljo polnejšega izgleda ne želijo žrtvovati svojih dolgih las.
Frizerji za večji volumen priporočajo predvsem frizure, pri katerih so lasje krajši po sredini hrbta.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.