fbpx

Lancia Pu+Ra Zero Concept: nov oblikovalski jezik Lancie

Lancia Pu+Ra Zero Concept; Foto: media.stellantis.com

Zadnjih nekaj let je bila znamka Lancia le bleda senca avtomobilskega proizvajalca, ki je pred leti izdeloval avtomobile, ki so jih mnogi občudovali. 116 let stara avtomobilska znamka je zdaj predstavila nov logotip in koncept, ki nakazuje oblikovalski jezik znamke v prihodnje.

Lancia Pu+Ra Zero koncept bo služil kot oblikovalski navdih avtomobilom, ki bodo v prihodnje prišli iz tovarne italijanske Lancie. Ime koncepta je sestavljeno iz besed ʺpureʺ (čist) in ʺradicalʺ (radikalen). Namen oblikovalcev v primeru koncept, je bila združitev nežnih zaobljenih linij modelov Aurelia in Flaminia, z bolj ostrimi linijami modelov Stratos in Delta.

Prednji del koncepta Pu+Ra in žaromete v obliki črke ʺYʺ. Obliko so pri Lancii poimenovali kelih, le ta pa bo našel svoje mesto na prihodnjih modelih Lancie. Okrogle zadnje luči je navdihnil model Stratos, prav takšne luči pa bo mogoče opaziti na prihajajočem novem Ypsilonu. Konceptni model nima notranjosti, a si le to predstavljajo navdahnjeno z linijami priznanega italijanskega pohištva. V prihodnje bodo za notranjost uporabljali preproste oblike in različne barve uporabljenih materialov.

Lancia Pu+Ra Zero Concept; Foto: media.stellantis.com

Nova Lanci Ypsilon bo prvi model, ki bo nosil prenovljen logotip Lancia. Dizajn prenovljenega logotipa izvira iz logotipa, ki ga je Lancia pričela uporabljati leta 1957. V prihodnje nameravajo pri Lancii vsaki dve leti predstaviti nov model, začenši z letom 2024. Od leta 2028, bodo na voljo zgolj električne Lancie.

Dodatne Informacije

lancia.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.