fbpx

Top 5 popotniških doživetij, ki vam lahko spremenijo življenje

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Zbrali smo šopek najbolje ocenjenih izletov, tečajev in aktivnosti širom po svetu, za katere popotniki zagotavljajo, da so jim spremenile življenje. Če pa že to ne, pa vsaj poskrbele za nepozabne spomine.

Potovanja so doživetja, spoznavanje novih ljudi in kultur. Potovanja pišejo nepozabne spomine in zato v zadnjem času vse bolj v ospredje pridejo aktivnosti, ki naredijo destinacijo še bolj zanimivo. Recimo kuharski tečaji, pa degustacije vin in pohajkovanje z nenavadnimi sopotniki.

Izbrali smo peterico najbolje ocenjenih izkušenj na Airbnb Experiences.

Na kameljem hrbtu čez gorovje Atlas

Iz Marakeša se ob 9. uri zjutraj skupaj z vodnikom po imenu Mustafa podate v gorovje Atlas. Ob poti v dolino Ourika motorna vozila zamenjate za kamele, ki vas popeljejo v bližnjo zadrugo z arganovim oljem, kjer pozajtrkujete, potem pa se lahko prepustite še nepozabnim razgledom na mogočne vrhove. Popoldan se vrnete v Marakeš, z zakladnico lepih spominov in nasmejanih ust. Več informacij si preberite TUKAJ.

Foto: Airbnb

Sprehodite se po Runyon s psom iz zavetišča

Priljubljena pohodniška točka nad Los Angelesom ponuja najboljši razgled na mesto in znak Hollywood. Tu pa imate priložnost, da se na pot podate s psom iz zavetišča. Ljubitelji živali boste navdušeni, seboj pa lahko pripeljete tudi svojega kosmatinca. S tem boste združili prijetno s koristnim, malce se boste prepotili, obenem pa preživeli veliko kvalitetnega časa s prisrčnimi kužki. Več informacij si preberite TUKAJ.

Foto: Airbnb

Spoprijateljite se s kozami, kravami, prašički in alpakami

V New South Walesu v Avstraliji, kakšno uro vožnje iz Sydneyja, obstaja prav posebno zatočišče za živali, ki ponuja priložnost za interakcijo s številnimi rešenimi živalmi. Na voljo imate kako uro in pol, da poskrbite, da bo vsako simpatično bitje dobilo prigrizek iz vaših rok. Naloga ne bo enostavna, tu so namreč prašički, krave, ovce, alpaka in tolpa koz, ki se borijo za vašo pozornost. Več informacij si preberite TUKAJ.

Foto: Airbnb

Treking do termalnih vrelcev ob sončnem vzhodu na Baliju

Vrh gore Batur se nahaja 1.717 metrov nad morsko gladino. Vzpon bo vse prej kot enostaven, a vreden vašega truda. Start je že ob 2.30 uri zjutraj, vrh pa dosežete ravno pravi čas, da si ob sončnem vzhodu privoščite zajtrk in kavo.  Ob spustu vas vodnik varno pripelje do naravnih vročih vrelcev Batur, ki pomirijo in sprostijo vaše napete mišice. Več informacij si preberite TUKAJ.

Foto: Airbnb

Udeležite se delavnice lončarjenja v Kapadokiji

Kapadokija je veliko več kot le vožnje z balonom in sončni zahod. Regija slovi tudi po svoji dolgoletni obrtniški tradiciji, ki popotnikom omogoča, da se povežejo z območjem. Lončar Hasan ponuja tečaje lončarstva, poleg ustvarjalnega veselja, ki pride skupaj z glino, pa vas razvaja tudi s skodelico dobre turške kave ali čaja. Več informacij si preberite TUKAJ.

Foto: Airbnb

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.