fbpx

To so knjižne uspešnice, ki jih bomo prebirali to jesen (2020)

Poletje počasi odhaja. Zapuščamo plaže, morje in bazene in se vračamo k bralni rutini v zavetju svojega doma. Prihaja jesen, ki v sebi nosi nekaj, kar nas bo pripravilo, da se potopimo v nove knjige.

Izberite eno izmed knjig, ki jih priljubljeni Goodreads že napoveduje kot največje uspešnice jeseni.

Anxious people

Frederik Backman

V tej nori črni komediji nas Backman seznani z dogodki, ki so sledili po zločinu, ki pa se dejansko sploh ni zgodil. Ropar vdre v stanovanje, v katerem je trenutno več ljudi, in se odloči, da jih bo vse vzel za talce. Medtem ko policija pripravlja načrt za reševanje ljudi, ima zločinec v mislih eno stvar – je bolj strašno predati se policiji ali ostati ujetnik s skupino tako nemogočih oseb?

Frederik Backman: Axious People
Frederik Backman: Axious People
KUPI: 11,23 €

Transcendent Kingdom

Yaa Gyasi

Po uspešnici Homegoing Yaa Gyasi predstavlja enako presenetljivo nadaljevanje. Transcendent Kingdom postavlja v središče zapleta družino v Alabami in Gifty, študentko nevroznanosti, ki je obsedena z raziskovanjem vedenja na miših in pojavom depresije ali odvisnosti. Gifty želi odkriti znanost za vse trpljenje, ki jo obdaja; njen nadarjeni brat se je predoziral, mati pa je bila samomorilna. V tej obsesivni raziskavi nas Gyasi sooči s temami žalosti, vere, znanosti in ljubezni.

Yaa Gyasi: Transcendent Kingdom
Yaa Gyasi: Transcendent Kingdom
KUPI: 8,69 €

Grown

Tiffany D. Jackson

Goodreads je na seznam dodal tudi roman Grown Tiffany D. Jackson, ki bo uradno na voljo od 7. septembra. Opisuje Enchanted Jones, vzhajajočo pevko, ki se poleg kariere spopada tudi z družinskimi težavami. Vse se spremeni, ko pritegne pozornost legendarnega glasbenika Koreya Fieldsa, ki jo potegne v svoje razkošno življenje. Toda zadeva se zaplete, ko Koreya najdejo mrtvega in se Enchanted zbudi s krvjo na rokah in brez spomina na preteklo noč.

Tiffany Jackson: Grown
Tiffany Jackson: Grown
KUPI: 10,64 €

Memorial

Brian Washington

Če vas privlači kombinacija komedije in drame, potem morate prebrati roman Bryana Washingtona “Memorial”. Knjiga nas seznanja z zgodbo o mladem homoseksulanem paru Bensonu in Mikeu, ki skupaj živita v Houstonu in sta že leta v srečni zvezi. Ko pa mora Mike nujno odpotovati, da bi se poslovil od svojega umirajočega očeta, pa Benson ostane sam z novo sostanovalko – Mikeovo mamo.

Brian Washington: Memorial
Brian Washington: Memorial
KUPI: 16,00 €

Leave World Behind

Rumaan Alam

Novi napeti triler Rumaana Alama nas seznanja z dvema družinama, ki se ne poznata in sta prisiljeni skupaj preživeti vikend. Zakonski par, Amanda in Clay, se s sinom in hčerko odpravita na dopust, da bi si odpočila od življenja v New Yorku. Razpakirali so se v razkošni, lepi hiši, ko nenadoma na vrata potrka starejši par – hiša je njuna, zato so v paniki. Po vsem mestu je izpad električne energije in brez televizije ali mobilnega telefona je težko vedeti, komu zaupati. Ali naj Amanda in Clay verjameta? Kaj se je zgodilo v New Yorku in ali je ta fantastična hiša sploh varna?

Rumaan Alam: Leave the World Behind
Rumaan Alam: Leave the World Behind
KUPI: 14,91 €

Plain Bad Heroines

Emily M. Forth

Jesensko vzdušje je idealno za branje gotskih zgodb in ena od njih izide oktobra. Gre za zabavno grozljivo komedijo, ki se začne leta 1902 v nenavadni šoli za dekleta, v kateri dve prijateljici ustanovita klub za oboževalce pisateljice Mary MacLan, avtorice škandaloznega Spomina. V njeno čast ustanovita klub Plain Bad Heroine, zaradi katerega se srečata na določenem mestu, kjer umreta. Njuni trupli kasneje najdejo skupaj s kopijo memoarja in to je šele začetek nenavadnih dogodkov v tej ustanovi.

Emily M. Forth: Plain Bad Heroines
Emily M. Forth: Plain Bad Heroines
KUPI: 16,50 €

Keep moving – Notes on Loss, Creativity and Change

Maggie Smith

To je zanimiv koncept samopomoči, ko Smith zbira citate, eseje in pesmi, ki opisujejo nove začetke in življenjsko preobrazbo po težkem obdobju. Zanaša se na različne filozofije, kot je na primer popularna teorija kintsugija.

Maggie Smith: Keep moving - Notes on Loss, Creativity and Change
Maggie Smith: Keep moving – Notes on Loss, Creativity and Change
KUPI: 24,00 €

Namig: Z Amazon Business lahko knjige kupiš brez DDV-ja

Slovenski davčni zavezanci za DDV lahko preko nemškega Amazon.de kupujejo brez DDV-ja. Potrebno je le opraviti registracijo na spodnjem naslovu. Nemški Amazon.de je preveden v angleški jezik!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!