fbpx

To so najbolj luksuzne blagovne znamke ur

Luksuzne ure

Foto:Breitling

Svet luksuznih ur je fascinanten, poln bogate zgodovine in široke palete stilov in znamk, med katerimi lahko izbirate. Na vrhu lestvice najboljših znamk ur na svetu so imena, kot so Rolex, Patek Philippe in Audemars Piguet. Te blagovne znamke imajo dolgoletni sloves ustvarjanja nekaterih najboljših in najbolj iskanih ur na svetu.

Rolex je morda najbolj znana znamka luksuznih ur na svetu. Podjetje, ustanovljeno leta 1905, ima dolgo zgodovino proizvodnje visokokakovostnih ur, ki so elegantne in natančne. Rolexove ure so znane po svojem brezčasnem dizajnu in vrhunski izdelavi, pogosto pa veljajo za standard, po katerem se merijo vse druge luksuzne ure. Nekateri najbolj znani Rolexovi modeli vključujejo Submariner, GMT-Master II in Day-Date.

Patek Philippe je še ena vrhunska znamka luksuznih ur, ki obstaja že več kot 150 let. Ure Patek Philippe, znane po svojih zapletenih in zelo podrobnih oblikah, so resnično umetniška dela. Blagovna znamka je znana po svojih večnih koledarjih, kronografih z delcenimi sekundami in ponavljalnikih minut, ki so vsi zelo iskani med zbiratelji in navdušenci nad urami. Med najbolj znane modele Patek Philippe spadajo Calatrava, Nautilus in Aquanaut.

Audemars Piguet je blagovna znamka, ki je znana po inovativnem dizajnu in tehnični odličnosti. Podjetje, ustanovljeno leta 1875, je ena najstarejših znamk luksuznih ur na svetu. Ure Audemars Piguet so znane po edinstvenih oblikah ohišij, znamka pa je še posebej znana po svojih kolekcijah Royal Oak in Millenary. Te ure zelo cenijo tako zbiratelji kot ljubitelji ur.

Obstaja veliko drugih znamk luksuznih ur na svetu, ki jih je prav tako vredno omeniti, kot so Omega, Breitling in IWC Schaffhausen. Te znamke imajo tudi močan sloves za proizvodnjo visokokakovostnih ur, ki so elegantne in natančne.

Foto: Breitling
Če povzamemo, je industrija luksuznih ur tista, ki je prepojena s tradicijo in zgodovino. Te blagovne znamke so znane po izvrstni izdelavi in brezčasnem dizajnu. So simbol statusa, okusa in uspeha, zato jih iščejo zbiratelji in ljubitelji ur po vsem svetu. Industrija luksuznih ur je fascinantno področje s številnimi odličnimi blagovnimi znamkami, ki ponujajo edinstven dizajn in natančno izdelavo.

Najdragocenejša ura, prodana na dražbi

Najdragocenejša ura, ki je bila kdaj prodana na dražbi, je Patek Philippe Grandmaster Chime ref. 6300A-010, ki je bila 9. novembra 2019 na dražbi Only Watch v Ženevi prodana za 31.000.000 CHF (približno 31,2 milijona USD). Ta ura je edinstven kos z osupljivim dizajnom in številnimi zapleti, vključno z grande in petite sonnerie, minutno ponavljalo in večni koledar.

Druga pomembna ura, ki je bila prodana na dražbi po visoki ceni, je Rolex Paul Newman Daytona Reference 6263, znana kot “The Legend”, prodana za 17,8 milijona USD na dražbi Phillips v New Yorku leta 2017. Ta ura je bila v lasti Paula Newmana, Američana igralec in dirkač, ki je bil znan po svoji povezavi z modelom Daytona, z njim pa je bila tesno povezana tudi njegova ura, kar je dodalo vrednost.

Prav tako je vredno omeniti še en Patek Philippe Ref. 1518, ki je leta 2016 dosegla svetovni rekord po ceni in je bila prodana za 11.136.642 USD, je ta ura prva ročna ura s kronografom z večnim koledarjem, ki je bila kdaj izdelana.

Koliko stanejo luksuzne znamke ur za svoje priljubljene modele?

Cene ur Rolex se lahko zelo razlikujejo glede na model, redkost in starost ure. Nekateri izmed njihovih najbolj priljubljenih modelov, kot sta Rolex Submariner ali Rolex Daytona, se lahko prodajajo med 7.000 in 12.000 $, odvisno od materialov in specifikacij, kot sta plemenita kovina ali okvir. Vendar pa so cene lahko veliko višje za redkejše modele ali posebne izdaje. Nekateri vintage modeli ali tisti z edinstvenimi lastnostmi lahko na dražbi dosežejo ceno več sto tisoč dolarjev.

Druge znamke luksuznih ur, kot so Patek Philippe, Audemars Piguet in Omega, imajo prav tako širok razpon cen, odvisno od modela. Cene za ure Patek Philippe se lahko začnejo okoli 20.000 dolarjev in segajo do nekaj milijonov dolarjev za redke in zapletene modele. Ure Audemars Piguet se običajno prodajajo za 15.000 do 100.000 $. Ure Omega lahko najdete s cenami od okoli 3.000 $ do 10.000 $ za večino njihovih zbirk.

Ne pozabite, da lahko cene luksuznih ur nihajo glede na trg in povpraševanje, prav tako imajo lahko omejene izdaje ali posebni kosi višje cene.

Omeniti velja, da imajo nekatere od teh blagovnih znamk dolgo čakalno listo in da jih je kljub maloprodajni ceni težko dobiti, kar povečuje ekskluzivnost in prestiž lastništva.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.