To so najboljše videoigre za samoizolacijo, ki jih lahko med karanteno igrate s prijatelji

To so najboljše videoigre za samoizolacijo, s katerimi boste v karanteni preganjali dolgčas.

Vsak posameznik tegobe, ki jih prinaša samoizolacija, odpravlja na svoj način. Eden izmed teh načinov je seveda pogovor s prijatelji na daljavo, prek telefona ali videoklica. Že običajno stacionarno čvekanje nedvomno nudi blagodejen učinek, a pogovor s prijateljem lahko hitro začinimo še z malce zabave. V pogovor enostavno vključimo večigralsko videoigro. To pomeni, da se boste še vedno pogovarjali, hkrati pa boste s pomočjo prijatelja zganjali vragolije v digitalnem svetu. Zabavnih igric je precej, se pa nekatere razlikujejo v podprtih platformah ter seveda ceni. Nekatere bodo brez težav delale tudi na starejšem prenosniku, ali pa bo za poganjanje igre poskrbel kar vaš pametni telefon.

Najboljše videoigre za samoizolacijo

Minecraft (PC, XBOX, PS4, Nintendo Switch, pametni telefon)

Čeprav igra deluje zastarela, je ravno to njen čar. V njej se potopimo v prostrani in očarljiv svet iz kock, pri igranju pa se odločamo med dvema načinoma igranja: ustvarjalni ali preživetveni. Pri prvem bo naša kreativnost imela povsem proste roke in nihče nas pri tem ne bo motil. Pri drugem pa bomo morali s pomočjo surovin iz divjine preživeti ter s pomočjo ustvarjanja novih pripomočkov raziskovati širni svet okoli sebe. Kopanje rovov s prijatelji mogoče ne zveni zanimivo, a dodajte k temu še element srhljivke, ko nas v podzemnem labirintu lovijo zombiji in okostnjaki, in smeh ter kričanje sta praktično zagotovljena.

Fortnite (PC, XBOX, PS4, Mac, Nintendo Switch, pametni telefon)

Za večino Fortnite ne potrebuje posebnega opisa, saj igra že par let kraljuje pri samem vrhu svetovne priljubljenosti. Tretjeosebna streljanka se igra po principu »battle royale«, kjer igralec s padalom pristane nekje na mapi, potem pa z nabiranjem skritih predmetov gradi na svoji moči. Območje gibanja postaja vedno bolj ožje, kar nas hitro prisili v spopade z drugimi igralci. Igra zahteva dobro odzivnost in poznavanje terena, zato mogoče za čiste začetnike ni, saj bi ti igro precej hitro zaključili. A to ni edini način, katerega igra ponuja, zato ji lahko še vedno date priložnost. Pa še brezplačna je!

Animal Crossing: New Horizons (Nintendo Switch)

Tale prisrčna simulacija je izšla nedavno in hitro pridobila na svoji popularnosti. Po tem, ko izdelamo svoj lik, se popeljemo na nekakšen zasebni otoček, ki ga oblikujemo čisto po svoje. Dograjujemo hiške, krasimo parke, ustvarjamo zanimive atrakcije ter k sebi privabljamo nove virtualne prebivalce. Naš otok lahko obiskujejo tudi drugi uporabniki igre. Če so vam všeč igre kot so The Sims ali FarmVille, potem vas bo slednja zagotovo navdušila. Zanjo boste morali odšteti 60 evrov, deluje pa le na konzoli Nintendo Switch.

Don’t Starve Together (PC, XBOX, PS4, Mac)

Če smo pri prej omenjenih igrah lahko igrali tudi prosto po prešernu, je pri Don’t Starve Together ključno medsebojno delo. Z največ štirimi prijatelji skupaj bomo z nabiranjem surovin, hrane in odbijanjem napadov pošasti, poskušali preživeti noč za dnem. Bolj kot na bo to uspevalo, več stvari bomo lahko izdelali in bolj uspešno preživljali svoj vsakdan. Igra nas sili h komunikaciji, pri tem pa bomo tudi videli, na katerega prijatelja se v težkih časih (ko se zunaj sprehajajo pošasti) lahko najbolj zanesemo.

Overcooked! 2 (PC, XBOX, PS4, Nintendo Switch, Mac)

Še ena izjemno zabavna (in tudi stresna) igra, ki temelji na osebni komunikaciji in organizaciji. Preprost koncept pripravljanja sestavin in zlaganja le-teh na krožnik hitro preide v pravo norišnico. Prvih nekaj stopenj je enostavnih, potem pa nas brezglavo tekanje po kuhinji hitro stane zmage. A kot rečeno, z dobro organizacijo se da premagati vsako težavo. Ste pripravljeni na izziv?

Portal 2 (PC, Mac)

Ko gre za igro, v kateri s pomočjo fizike na zabaven način rešujemo uganke, Portal 2 zagotovo izstopa. Še vedno ena boljših iger v tem segmentu, je kljub svojim letom še vedno v odlični grafični formi. V večigralskem načinu bomo v dvoje s pomočjo ustvarjanja portalov/črvin iskali izhode iz navidezno nemogočih situacij. Spet bo pri tem zelo pomembna medsebojna komunikacija.

Words With Friends 2 (pametni telefon)

Tole igro bomo lahko igrali kar prek pametnega telefona, poleg tega pa je tudi brezplačna. Gre za mobilno igro podobno namizni igri Scrabble. Tudi v njej vsak igralec dobi set črk, iz katerih mora sestavljati besede. Z polaganjem pravih črk na prava mesta, igralec pridobiva točke, zmaga pa tisti, ki jih seveda zbere največ. Rahla težava je edino jezik, saj igre ne moremo igrati v slovenščini. Zato bo potrebno med igranjem zraven sebe imeti tudi slovar angleščine.

Worms W.M.D. (PC, Mac)

Črvički »Worms« so večigralska igra še iz časov, ko je večigralstvo pomenilo kup ljudi za isto tipkovnico. Princip igre je dokaj smešen in sila enostaven. Vsak igralec dobi določeno število črvičkov, s katerimi napada črvičke drugega igralca. Z različnimi prijemi jih ali pokonča, ali pa izbije iz igralnega terena. Iskanje domiselnih načinov in povzročanje verižnih reakcij je ključno pri zagotavljanju zmage. V igro boste lahko povabili do kar 30 prijateljev hkrati, kar bo igranje samo še dodatno popestrilo.

Rocket League (PC, XBOX, PS4, Nintendo Switch, Mac)

Igranje nogometa s prijatelji ni nikoli dolgočasno. Če pa nogometaše nadomestimo z avtomobilčki, ki švigajo tako po tleh kot po zraku, postane brcanje žoge še toliko bolj zabavno. Cilj je poslati žogo v nasprotnikovo mrežo, ogromno žogo pa odbijamo s pomočjo super hitrih avtomobilčkov, s katerimi lahko izvajamo različne vragolije. Prvih nekaj tekem se bomo še malce lovili, saj se vse dogaja zelo hitro. Pozneje pa bomo vzklikali od navdušenja, ko nam bo s pomočjo kakega epskega trika uspela zabiti gol.

Stardew Valley (PC, XBOX, PS4, Mac, Nintendo Switch, pametni telefon)

Igra preprostega videza, a tisočerih možnosti. Na začetku dobimo kmetijo, ki jo iz nule dan za dnem nadgrajujemo in skrbimo za njene pridelke in živino. Raziskujemo lahko okolico in podzemne rove ter iščemo dragocene predmete v njih. Obiščemo lahko tudi okoliške igralce ter z njimi komuniciramo. Seveda se lahko povežemo tudi s prijateljem ter si z njim delimo naloge in končne nagrade. V igri lahko tudi osvajamo vaščane/-ke. Igra je med uporabniki izjemno priljubljena, kritiki pa so ji namenili zelo visoke ocene.

Keep Talking and Nobody Explodes (PC, XBOX, PS4, Nintendo Switch, Mac, pametni telefon)

Še ena igra, kjer je komunikacija med igralcema izjemno pomembna, je Keep Talking and Nobody Explodes. Bistvo igre je deaktivirati bombo, preden jo raznese. A trik je v tem, da en uporabnik vidi samo bombo, drugi pa navodila, kako bombo deaktivirati. Drug drugemu morata s pomočjo komunikacije podajati točna navodila. Igralec mora paziti tudi na to, da so njegove reakcije hitre, ko pa v miks dodamo še časovno omejitev, lahko zaradi stresa naredi marsikatero napako.

Castle Crashers (PC, XBOX, PS4, Mac, Nintendo Switch)

V fiktivnem srednjem veku je temni čarovnik ugrabil 4 princese in mistični dragulj, kralj pa je nato zaukazal štirim vitezom, da se odpravijo na reševalno akcijo. Igra izvira še iz leta 2008, a še do danes ostaja nadvse priljubljena, prejela pa je celo nekaj nagrad. Sila zabavna, ko jo igraš sam, a še bolj, ko se igri pridružijo (do štirje) prijatelji.

Call of Duty: Warzone (PC, XBOX, PS4)

Založniki iger Call of Duty so popravili slab priokus prejšnjega plačljivega naslova ter nov CoD »battle royale« izdali povsem brezplačno. Že to dejstvo sámo je igro hitro izstrelilo med priljubljene preganjalce dolgčasa, če pa zraven dodamo še dobro grafiko ter vrsto raznolikih načinov eliminacije nasprotnikov, je uspeh praktično zagotovljen. Pričakujemo lahko popolno vojno stanje, saj je v igri hkrati lahko tudi do 150 igralcev, le eden pa na koncu zmaga.

Doom Eternal (PC, XBOX, PS4, Nintendo Switch, Google Stadia)

Če se vam ob pogledu na demonsko drobovje ne obrača želodec, potem ne vidimo težave, zakaj se ne bi poskusili tudi v vlogi sekljača zveri iz pekla. Doom Eternal veliko svoje igralnosti pobere iz prejšnje igre Doom ter nekaterih starejših naslovov. V rokah vihtiš kup različnih orožij, s katerimi bolj ali manj učinkovito rešuješ invazijo demonov. Vse se dogaja izjemno hitro, zato je reakcijski čas, še posebej pri višji težavnosti, zelo pomemben. Igro lahko igramo tudi v dvoje, kjer demonsko zalego rešetamo s prijateljem.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!