To so najmočnejše ženske na svetu: 9 razlogov, da so mame samohranilke superženske

Mama, hvala, da si!

Ni enostavno, če ostaneš sam z otrokom. A mama bo vedno naredila vse na svetu, da bo svojemu otroku omogočila vse potrebno. Ljubi ga in ni ovire, ki je ne bi premagala.

Zakaj so mame samohranilke drugačne, kakor druge ženske?

1. Nimajo podpore moškega

Početi vse sam je res težko. Kuhanje, čiščenje, delo in skrb zase, za otroka je izčrpavajoče. In mame samohranilke bodo za svojega otroka pripravljene na karkoli.

2. Nimajo rezervnega plana

Ko so otroci bolni ali ko zrastejo v uporniškega najstnika, nimajo tistega “nekoga”, ki bi stal ob njih, jim pomagal. Discipliniranje uporniškega otroka brez podpore partnerja je lahko res težko. A kljub temu mame samohranilke to počnejo s finostjo in milino.

3. Vse je na njih

Nimajo razkošja, da kakršnokoli odgovornost prenesejo na nekoga drugega. Če je zvečer roditeljski sestanek in jih boli glava, bodo odšle na sestanek. Če so v službi in dobijo klic iz šole, da je njihov otrok zbolel, bodo uredile vse potrebno, da bodo lahko poskrbele za svojega otroka.

Ni enostavno, če ostaneš sam z otrokom.

4. Nimajo časa zase

Sploh ne vedo, kaj pomeni prosti čas ali masaža, saj njihov prosti večer vključuje ogled risanke ali najljubše oddaje svojih otrok, dokler ne zaspijo.

5. Žrtvujejo se za otroke

Potrebe otrok postavijo pred svoje. Ljubijo svoje otroke bolj, kakor karkoli drugega in z veseljem naredijo vse, kar je potrebno, da je otrok srečen. Nasmeh na njegovem obrazu jim pomeni ves svet. V tem preprostem dejanju je vključena čista čustvena moč.

6. En dohodek

Časi, ko so bile hiše cenovno ugodne in so bila delovna mesta z minimalno plačo dejansko primerna za življenje, so minili. Tudi službe, ki zahtevajo nešteto diplom in let izobrazbe, se zaradi visokih življenjskih stroškov pogosto premalo plačane. Mame samohranilke se morajo znajti in se prebiti skozi mesec z eno plačo. Same morajo obvladovati finančni stres, medtem ko otroku še vedno poskušajo nuditi vse, kar si želi. To je moč, ki je mnogo ljudi nima.

Potrebe otrok postavijo pred svoje.

7. So univerzalne

So medicinska sestra, učiteljica, mehanik, vodovodar, kuhar, šofer … Kako lahko ena oseba nosi toliko odgovornosti in ne postane popolnoma nora? To ni samo volja in biološki nagon, to je višja stopnja moči.

8. Vse naredijo z nasmehom

Borijo se skozi nasmeh in bolečino. Morda zadržujejo solze in poskušajo zajeziti duševni zlom, ampak še vedno bodo hitele iz službe do nogometne tekme ali nastopa v glasbeni šoli svojega otroka, da ga bodo spodbujale. Tudi, ko so nesrečne, žalostne in se želijo samo skriti pod odejo, so še vedno tam za njih.

9. Niso cenjene

So marsikdaj premalo cenjene, zaradi vsega kar počnejo. Vse počnejo same. A včasih si zaželijo kakšno besedo podpore in občutek, da so vredne.

Borijo se skozi nasmeh in bolečino.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!