5 stvari, kaj ljubezen je in 5 stvari, kaj ljubezen absolutno ni

"Tisti, ki zares ljubi, ljubi po tiho; z dejanji, nikoli z besedami." – Carlos Ruiz Zafon

Ljubezen je zapleteno čustvo, zato res ni čudno, da vsi ne razumejo v popolnosti, kaj v resnici pomeni. Preden dovolite, da vam vsi ti metuljčki v trebuhu zameglijo presojo, se prepričajte, da je tisto, kar čutite, res ljubezen in ne kaj drugega.

1. Ljubezen vas uči kompromisov

Ljubezen je pravzaprav igra dajanja in sprejemanja. V odnosu morajo biti stvari odkrite. Ko se odločite, da boste z nekom, morate biti pripravljeni žrtvovati nekatere stvari in sklepati kompromise, da boste osrečili drugo osebo. Seveda morata to početi oba.

2. Ljubezen ni, da za drugega spremenite svoje življenje

S partnerjem sklenite kompromise, vendar pazite, da cena ne bo previsoka. Če vaš partner pričakuje, da boste popolnoma spremenili svoje življenje, da boste ustrezal vsem njegovim muham, tega ne storite. Nihče vam ne sme govoriti, kako naj živite svoje življenje. Odločitev je odvisna samo od vas. Od nikogar drugega.

3. Ljubezen je, ko imate nekoga, da z njim delite svoje misli

To je ena največjih prednosti ljubezni, da imate nekoga, s katerim si lahko delite vse svoje misli in strahove. Bodisi ali ste na začetku ali v dolgotrajni vezi, je to, da lahko partnerju poveste vsako malenkost, ki se vam zgodi v dnevu – neprecenljivo.

4. Ljubezen ni nadzorovanje partnerja

Če imate nekoga radi, še ne pomeni, da ga lahko nadzirate. Če imate navado, da partnerju nagajate ali ga želite nadzorovati, prenehajte, preden vas zapusti.

5. Ljubezen je opora skozi težke čase

Vsi preživljamo kdaj težke čase. Morda se sprete s partnerjem, prijateljem ali izgubite službo. Zgodi se. Vsi smo samo ljudje. Ko ste zaljubljeni, pa morate partnerja podpirati skozi te težke čase in dogodke, ki se jim zgodijo.
Če mu ob prvem znaku težav, obrnete hrbet, boste morali ponovno razmisliti in se naučiti, kaj pomeni beseda ljubezen.

6. Ljubezen ni, da nekoga vzdržujete skozi življenje

Seveda bi morali partnerju pomagati, ko so težki časi, vendar ga ne morete vzdrževati skozi celo življenje. Razlika je med podpiranjem, ko izgubi službo ali njegovim vzdrževanjem skozi celotno zvezo. Če vas ima moški rad, nikoli ne bo pričakoval, da ga boste finančno podpirali – in tega tudi ne smete pričakovati od njega!

7. Ljubezen je, ko partnerju 100-odstotno zaupate

Če najdete moškega, s katerim se preprosto ujameta, to pomeni, da ste lahko ves čas takšni kakršni ste. Ni se vam potrebno pretvarjati, da ste nekaj, kar niste. Sta vedno resnična drug z drugim. Odkrita. Zvesta sebi in drug drugemu. Nenehno.

8. Ljubezen ni samoumevna

Ena največjih napak, ki jo ljudje naredijo v partnerskih odnosih, je, da partnerja jemljemo kot nekaj samoumevnega. Če najdete moškega, ki ga imate iskreno radi (in ki vas ljubi), morate to ceniti. Prava ljubezen je redka in, če niste hvaležni za to kar imate, si je ne zaslužite. Če začnete svojega moškega jemati kot nekaj samoumevnega, vas ne sme presenetiti, če odide.

9. Ljubezen je nekaj, kar pride naravno

Če morate iz sebe iztisniti zadnje čustvo, da vas bi imel nekdo rad, to ni ljubezen. Ljubezen pride sama po sebi. To ni nekaj, kar lahko prislilte ali naredite in se bo zgodilo. Se samo zgodi. Včasih se mislite, da ste zaljubljeni, ko v si v resnici želite le naklonjenost.

10. Ljubezen ni trofeja ali nagrada

Da si z nekom v pravem, iskrenem razmerju ni nekaj za kar bi morali dobiti pohvalo ali nagrado. To preprosto je. Če razmišljate drugače, to počnete iz napačnih razlogov. Vaš partner ni trofeja. To ni ljubezen.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Nikogar ne moreš prisiliti, da te ljubi!