fbpx

Hum to search: nova Googlova funkcija nam omogoča, da najdemo skladbo tako, da mu jo zapojemo

Iskanje naše (nove) najljubše skladbe je lahko darilo ali prekletstvo. Google nam bo zdaj s fukcijo Hum to search omogočil, da jo najdemo tako, da jo popevamo ali zapojemo. Precej kul, kajne?

Obožujete neko skladbo, ki ste jo slišali, ampak ste si na žalost zapomnili le delce le-te? Brez skrbi, zdaj prihaja na pomoč Google in njegova nova funkcija Hum to search, ki bo pesem prepoznala z vašim popevanjem oziroma mu jo boste lahko zapeli v celoti.

Kako dostopate do funkcije? Vse, kar morate narediti je, da na pametnem telefonu tapnete na ikonico mikrofona v aplikaciji za iskanje z Googlom in izgovorite “What’s this song?”, še lažje pa bo, če v aplikaciji tapnete kar na ikonico “Išči skladbo”. Zdaj lahko popevate, pojete, žvižgate, Google pa bo skušal ugotoviti vse ostalo. “Ko melodijo zapojete v Googlov iskalnik, naši modeli strojnega učenja pretvorijo zvok v zaporedje, ki temelji na številkah, ki predstavljajo melodijo skladbe,” je v blogu pojasnil Krishna Kumar, senior manager za Google Search.

Čeprav obstaja razumljiv skepticizem glede zmožnosti te funkcije, da zagotovi pravi naslov skladbe, ki temelji zgolj na tem, da nekdo poustvari skladbo s pomočjo žvižganja ali popevanja, je to orodje odlična priložnost, da se uporabnik ponovno poveže s skladbo, za katero je mislil, da je že zdavnaj ni več.

Dodatne Informacije

blog.google

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!