To so triki, s katerimi pripraviš svoj obraz na popolne fotografije!

Zadnjič posodobljeno: :

Zato v nadaljevanju razkrivamo, kako v nekaj korakih postati model z Instagrama!

Dandanes je dober selfie postal tako rekoč nuja. Ne trdimo, da je to dobra stvar, niti da je slaba, ampak preprosto, da je tako. Svet družabnih omrežij (če se odločite biti v njem) narekuje svoja, včasih stroga pravila, jih spreminja, izboljšuje in pričakuje, da jim sledite.

In seveda, ob pogledu na Instagram se je vsaka ženska vsaj enkrat vprašala – ali so vsi ti ljudje resnični? Kako je mogoče, da nimajo napak, da so njihovi obrazi gladki in popolnoma sijoči, da so videti urejeni in popolni? In odgovor je preprost, ni mogoče. Kar pa je mogoče, je, da se dobro fotografirate s tem, kar vam je podarila narava. Za dobro fotografijo ni treba biti popoln, ampak morate poznati sebe, svoje “dobre kote”, da poudarite dele obraza, ki so vam všeč, in že lahko posnamete zelo dober selfie. Zato v nadaljevanju razkrivamo, kako v nekaj korakih postati model z Instagrama!

Masaža z ledom pred spanjem

Noč pred načrtovanim fotografiranjem masirajte obraz s kocko ledu. Ja, prav ste prebrali! To bo blagodejno vplivalo na vašo kožo obraza, zaprlo njene pore in zmanjšalo zabuhlost pod očmi. Torej, z ledeno kocko delajte nežne gibe po obrazu, dokler se ne stopi in pustite, da obraz vpije vodo, nato pa pojdite spat. Naslednji dan bo vaš obraz videti svež, tudi če ste neprespani, kar bi se sicer seveda razkrilo na fotografiji – in tako se ne bo! Vaš obraz bo videti sijoč in zdrav..

Obvezno zavihajte trepalnice in nato nanesite maskaro

Na fotografijah je zelo pomembno, da nosite maskaro, tako bodo vaše oči zagotovo prišle do izraza. Pred nanosom sloja maskare pa je pomembno, da so vaše trepalnice dobro zavite. Trik je v tem, da vihalec trepalnic pred vihanjem rahlo ogrejete s toplim zrakom s pomočjo sušilnika za lase. Če trepalnice vihate z ogrevanim vihalcem, bodo ostale dlje časa dvignjene in uvite, tako kot na primer lasje, ko jih kodrate s figarom. Po uspešnem vihanju radodarno uporabite maskaro.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ғᴇᴅᴇʀɪᴄᴀ ʙᴇ. (@federicola)

Korektor pod očmi je nuja

Korektor je vaš prijatelj na fotografijah! V bistvu, ko se pripravljate na malo bolj profesionalno osvetlitev, malo več korektorja ne bo škodilo. Priporočamo korektor v kremi, ki je za ton svetlejši od vašega. Korektorja vam ni treba nanašati vzdolž roba nosu in čez lica, ampak sledite pravilu “manj je več” in ga uporabite neposredno pod očmi ter razširite linijo korektorja nad ličnicami – da dobite dodaten vizualni učinek liftinga obraza. Korektor vam bo pomagal, da bodo vaše oči izstopale in da bo vaš obraz videti svež. Skril bo tudi podočnjake, če bodo slučajno še vidni.

Senčite obraz in telo

Senčenje obraza in telesa resnično veliko prispeva k temu, kako ste videti na fotografijah. Čeprav je v vsakdanjem življenju včasih lahko preveč viden in se morda zdi nenaraven, pri fotografijah z dobro osvetlitvijo to ne velja. Fotografija bo zajela točno tisto, kar rabite, in to je poudarjena oblika obraza. Vendar se vam ni treba ustaviti samo na obrazu! Rahlo lahko senčite tudi vidne dele telesa, na primer ramena, ključnici ali celo dekolte. Torej, prosto uporabite konturno paleto in osvetljevalec ter poudarite vse, kar vam je všeč na sebi.

Šminka v barvi ustnic in sijaj

Če želite na svojih fotografijah naraven videz brez ličil, priporočamo, da nikoli ne preskočite svinčnika za ustnice, čeprav se boste odločili za tistega v barvi ustnic. Ustnice imajo pogosto lepo obliko, vendar premalo poudarjeno, zato jih, da jih poudarite, preprosto “izboljšate” tako, da jih uokvirite s svinčnikom. Svinčnik lahko uporabite tudi za celotne ustnice, nato pa nanje dodate sijaj, kar bo na fotografijah dodalo volumen.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!