4 alternativne rešitve, če nimate časa za umivanje las

Foto: IG @laurenolearybeauty
Zadnjič posodobljeno: :

Res je, suhi šampon nas lahko marsikdaj reši, a obstajajo še druge alternativen rešitve, ko nimate časa za umivanje las!

Eno od bremen, ki jih ženske nosimo na naših hrbtih, je zagotovo pranje las. Morda se komu zdi smešno, a če imamo otroka, službo, vstanemo zgodaj zjutraj in nas čaka nekaj kilometrov dolg seznam opravkov, umivanje las ne pride vedno na vrsto. Šampon, nato voda, nato ponovitev, nato balzam, nato voda, nato včasih maska – postopek je dolg, včasih pa je čas preprosto razkošje, za katerega nimamo “budgeta”. In vsi vemo, da samozavest večinoma prihaja iz naših glav. Najtežje se je počutiti lepo, ko lasje niso čisti. In zato vam predstavljamo 4 alternativne načine, s katerimi se boste počutile privlačne tudi takrat, ko nimate časa za umivanje las.

Puder

Ko govorimo o hitri rešitvi za umazane lase, je šampon za suho pranje zelo očiten odgovor. Če pa vam ga zmanjka, obstaja alternativa. Potrebujete le otroški puder in navaden čopič za puder. Čopič potresite s pudrom in nato nanesite na lasišče. Prah lahko tudi potresete po prstih in greste z njimi skozi lase. Ko boste prepričani, da na lasišču nimate več belega pudra, bo jasno, da je puder vsrkal maščobo in da so vaši lasje videti sveže.

Visok čop

Ko si moramo narediti pričesko iz umazanih las, je vedno prva možnost čop. Samo poznati morate nekaj trikov in že lahko čop izkoristimo do potankosti. Najboljša možnost, ko rabimo hitro rešitev, je visok čop. Sklonite se in vrzite lase čez glavo, nato pa lase čim bolj skrtačite v čop. Ko to storite, vzemite malo kreme za telo, jo razporedite med dlani in z njimi potegnite skozi lase, da bo čop videti gladek. Ko končate, vzemite en pramen s čopa in ga ovijte okoli gumice ter ga pritrdite z lasnico. Tako boste gumico skrili in dali svoji pričeski nekoliko bolj elegantno noto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lauren O’Leary 🕊 (@laurenolearybeauty)

Zaviti prameni

Če se lasje šele začnejo mastiti, vendar še niso popolnoma umazani, jih lahko pustite razpuščene, a vseeno naredite pričesko. Vzemite prvi pramen z desne in leve strani las, nato pa ga popolnoma zavijte in spnite v slogu grške boginje. Iz teh pramenov lahko naredite tudi kito, ki jo nato z eno sponko povežete na zadnji strani glave.

Obroč za lase ali ruta

To je odrešenje za dni, ko se vam mudi. Kupite več obročev, nekaj enobarvnih in nekaj z vzorcem, in primerni bodo za katero koli kombinacijo. Lase lahko dvignete tudi v figo (po želji neurjeno) in dodate obroč za lase (ali ruto), ki bo prav tako prekril vašo “umazanijo”, in vam bodo služil kot dodatek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elena Chalati (@elenachalati)

Kako poskrbeti, da se lasje ne mastijo prepogosto?

  • Ko si operete lase, poskrbite, da boste to dobro opravili in da na lasišču ne boste puščali sledi šampona ali balzama.
  • Trudite se, da čez dan ne greste prepogosto s prsti skozi lase, to je odvečna maščoba.
  • Uporabite kapo za tuširanje. Para pospeši postopek mastenja las, s kapo pa jih boste zaščitili.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Če boš zvečer naredila teh 7 stvari, se boš zjutraj zbudila še lepša!