fbpx

Tonnara di Scopello: Spanje med morjem in zgodovino Sicilije

Najlepša zgodovinska nastanitev na Siciliji

Tonnara di Scopello
Foto: Tonnara Di Scopello

Ko bi lahko izbirali le eno destinacijo, ki združuje starodavno zgodovino, čudovito pokrajino in mediteranski šarm, bi to zagotovo bila Tonnara di Scopello. Ta zgodovinska tuna ribiška vasica na severozahodu Sicilije ponuja edinstveno izkušnjo, kjer se čas ustavi in lepota narave prevzame vse vaše misli.

Predstavljajte si, kako se zbudite ob nežnem šepetu valov, ki poljubljajo obalo starodavne ribiške vasice. Tonnara di Scopello, skrita draguljica na severozahodni obali Sicilije, ponuja prav to čarobno izkušnjo. Ta zgodovinska nastanitev združuje razkošje preteklosti in neokrnjeno naravo, kjer se vsak kotiček ponaša s svojo edinstveno zgodbo. Sprehodite se po obali, občutite vonj soli v zraku in dovolite, da vas duh Sicilije očara na vsakem koraku. Dobrodošli v Tonnari di Scopello, kjer se sanje srečajo z resničnostjo.

Foto: Tonnara Di Scopello

Veličasten pogled na morje iz vsakega apartmaja

Vse nastanitve v Tonnari ponujajo dih jemajoče razglede na morje. Ko zjutraj odprete polkna, vas pozdravi modrina neba in morja, z značilnimi skali v ozadju. Vsak apartma je skrbno obnovljen, ohranjen pa je tudi njegov zgodovinski in arhitekturni značaj. V vseh prostorih se čuti duh sicilijanske tradicije, ki vas bo povsem prevzel.

Odprti muzej pod milim nebom

Tonnara ni le kraj za počitek, ampak tudi muzej na prostem, kjer lahko odkrijete starodavno tradicijo tuna ribolova. Sprehodite se skozi prostore Tonnare in spoznajte orodja, mreže ter čolne, ki so jih uporabljali ribiči skozi stoletja. Unikatne fotografije prikazujejo obraze tuna ribičev in krvavi boj med človekom in naravo.

Popolna lokacija za dogodke

V Tonnari di Scopello lahko organizirate nepozabne dogodke. Sredozemski vrtovi, ki se razprostirajo vzdolž obale, ponujajo idilično ozadje za vsako priložnost. Prostor je prilagodljiv različnim potrebam, barvitost in raznolikost pokrajine pa bosta vaše dogodke naredila resnično posebne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tonnara di Scopello (@tonnaradiscopello)

Doživite Sicilijo

Poleg udobnih apartmajev in zgodovinske dediščine, Tonnara di Scopello ponuja tudi številne dejavnosti, kot so potapljanje v kristalno čisto morje, raziskovanje okoliških vrtov ali enostavno sproščanje ob zvokih valov. Vsak kotiček tega kraja pripoveduje zgodbo o tuna ribolovu in zgodovini Sredozemlja.


Tonnara di Scopello je kraj, kjer se zgodovina in narava združita v popolni harmoniji, kraj, kjer lahko pozabite na vsakodnevne skrbi in se prepustite čarom Sicilije. Za več informacij in rezervacije obiščite njihovo uradno spletno stran.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.