fbpx

Top 10: Najbolj čarobni evropski božični sejmi

Veseli december je čas za priljubljene adventne izlete in obisk najlepših evropskih božičnih sejmov. Poglejmo, katerih deset je še posebej čarobnih.

Pravljični evropski božični sejmi posladkajo z najslajšimi slaščicami, ogrejejo z najbolj dišečim kuhanim vinom in očarajo z najlepšimi okraski.

1. Barcelona, Španija

Barcelona, Španija
Barcelona, Španija

Fira de Santa Llúcia je tradicionalen božični sejem, ki sega v leto 1786, in navdušuje s prelepimi jaslicami.
Kdaj: 28.11. – 23.12.
Kje: Pri Barcelonski katedrali La Seu

2. Berlin, Nemčija

Berlin, Nemčija
Berlin, Nemčija

Berlin bi zlahka okronali za center evropskega božičnega dogajanja. Od sredine novembra pa do konca decembra se v mestu namreč postavi več kot petdeset božičnih sejmov. Najbolj popularen je največji, ki ga najdemo pred cerkvijo Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche.
Kdaj: 24.11. – 01-01.
Kje: Pred cerkvijo Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche

3. Bruselj, Belgija

Bruselj, Belgija
Bruselj, Belgija

Bruseljski božični sejem “Winter Wonders” slovi kot najbolj originalen evropski božični sejem, saj ponuja najbolj pravljično božično izkušnjo. Ob pogledu na vrteče se kolo z 18.000 prižganimi lučkami, sankaško progo in ogromno drsališče nam bo enostavno zastal dih.
Kdaj: 28.11. – 04.01.
Kje: Od ribje tržnice do Grand Palace

4. London, Velika Britanija

London, Velika Britanija
London, Velika Britanija

London je eno izmed redkih evropskih prestolnic, ki mesto in vitrine ovije v lučke in božične okraske že na začetku novembra. Decembra v prazničnem vzdušju utripa celotno mesto, največji sejem pa bomo letos našli pri Tate Modernu.
Kdaj: 14.11. – 24.12.
Kje: Tate Modern

5. Praga, Češka

Praga, Češka
Praga, Češka

Praški božični sejem na Vaclavovem in Staromestnem trgu poveže domačine in turiste v veselo dogajanje, ki ga popestrijo tradicionalni pevski zbori, pestra kulinarična ponudba in božična jelka velikanka.
Kdaj: 29.11. – 01.01.
Kje: Vaclavov trg in Staromestni trg

6. Budimpešta, Madžarska

Budimpešta, Madžarska
Budimpešta, Madžarska

Budimpešta v božičnem času blesti od vsega prazničnega dogajanja, saj se božični sejmi odvijajo kar na večih ulicah in trgih. Najbolj obiskan se nahaja na trgu Vörösmarty.
Kdaj: 28.11. – 31.12.
Kje: Trg Vörösmarty

7. Rim, Italija

Rim, Italija
Rim, Italija

Obiskovalci rimskega božičnega sejma lahko izbirajo med pestro izbiro izdelkov, ki so običajno povezani s Kristusovim rojstvom.
Kdaj: 26.11. – 06.01.
Kje: Trg Piazza Navona

8. Salzburg, Avstrija

Salzburg, Avstrija
Salzburg, Avstrija

Božična sejma v Mozartovem Salzburgu očarata s tradicionalno božično jelko, zastekljenim vodnjakom in gradom, ki se dviga nad trgom Salzburger Dom.
Kdaj: 20.11. – 26.12.
Kje: Trga Residenzplatz in Salzburger Dom

9. Kopenhagen, Danska

Kopenhagen, Danska
Kopenhagen, Danska

Tivolijevi dramatični vrtovi so obiskani skozi celo leto,  najlepše pa jih je videti v božičnem času, ko jih krasijo dramatične lučke in bleščeči se okraski.
Kdaj: 15.11. – 4.11.
Kje: Park Tivoli

10. Dunaj, Avstrija

Dunaj, Avstrija
Dunaj, Avstrija

Dunajski božični sejem pred dunajsko mestno hišo je lučke prižgal že v sredini novembra. Sejem vsako leto privabi nekaj milijonov obiskovalcev.
Kdaj: 15.11. – 24.12.
Kje: Pred mestno hišo

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.christmasmarkets.com

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!