fbpx

Top 10: najznamenitejši slogani vseh časov

Znameniti slogani
Zadnjič posodobljeno:

Slogan je lahko ključno orodje komuniciranja podjetja s kupcem. Slogan je lahko kokoš, ki nese zlata jajca, lahko pa je tudi rabelj. Verjetno najbolj zimzelen slovenski oglaševalski slogan je ''Slovenija, moja dežela'', ki je nastal v 80. letih prejšnjega stoletja, ali pa Fructalov ''V sodelovanju z naravo'', ko pa razmišljamo globalno, bi vas verjetno večina kot iz topa izstrelila ''Just do it'' znamke Nike. Kateri pa so še drugi znameniti slogani vseh časov, ki so vplivali na naša življenja, preverite v nadaljevanju.

Slogan je eden od najpomembnejših dejavnikov pri grajenju blagovne znamke, saj izjemno pripomore k prepoznavnosti podjetja. Biti mora preprost, domiseln in s sporočilnostjo, s katero se lahko poistovetimo. Nekateri oglaševalski slogani so prav zaradi upoštevanja teh zlatih pravil postali znameniti, in ko jih slišimo, jih znamo takoj povezati z ustrezno znamko. V tako močni konkurenci je težko izstopati, a sloganom iz nadaljevanja je to uspelo. Še več, spremenili so način našega razmišljanja in tega, kako se lotevamo stvari v življenju.

PREBERITE ŠE: Honest Slogans: če bi oglaševalski slogani govorili resnico …

Slogan ''Just do it'' je postal del vsakdanjega besednjaka in se uporablja ob številnih priložnostih, ne le v povezavi z znamko Nike.
Slogan ”Just do it” je postal del vsakdanjega besednjaka in se uporablja ob številnih priložnostih, ne le v povezavi z znamko Nike.

Vas zanima, kakšna je zgodba za motivacijskim oglaševalskim sloganom ”Just do it” (namig: nič kaj prijetna), ”Diamanti so večni” (”A diamond is forever”, De Beers) in drugimi najznamenitejšimi slogani vseh časov, ki so več kot samo slogani? Vse to izveste v priloženem posnetku.

10 najznamenitejših sloganov vseh časov:

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.