Top 10: najboljša motorna kolesa za avanture – enduro (ADV) 2019

Katera so najboljša motorna kolesa za avanture - enduro(ADV)? Včasih je izbira pravega motornega kolesa, ki bi kar najbolje ustrezalo našim potrebam, večja nadloga, kot se zdi na prvi pogled. Nekaterim bolj odgovarjajo brezpotja, spet drugim adrenalinsko preganjanje po asfaltu. Veseli smo lahko, da so to dilemo uvideli tudi proizvajalci motornih koles in nam ponudili pravo rešitev.

V tem primeru je prava rešitev nakup tako imenovanega ‘avanturističnega’ enduro motornega kolesa, ki predstavlja kompromis med športnim in terenskim motornim kolesom. Takšna platforma nam bo dovoljevala tako premagovanje terenov, kot hitro premikanje po urejenih cestah. Takšni motorji imajo dovolj veliko zmogljivost, udobnejše potovalne pnevmatike in izboljšano vzmetenje, ki se odnese tudi na zahtevnejšem terenu. In katera so najboljša ‘avanturistična’ motorna kolesa v tem trenutku?

Najboljša motorna kolesa za avanture (ADV) 2019:

1. BMW G310GS

BMW G310GS
BMW G310GS

BMW ima na področju motornih koles že ogromno izkušenj, njihovi modeli GS pa so postali prava senzacija. Tudi BMW G310GS zajema vse atribute ‘avanturističnega’ motornega kolesa. Ima futurističen dizajn, močan motor in lahek cevast okvir. Ima malce manjši motor kot ostali konkurenti, a to še ne pomeni, da za njimi kaj dosti zaostaja.
bmw-motorrad.si

2. Honda XR650L

Honda XR650L
Honda XR650L

Honda XR650L morda nima takšne impozantne prezence, kot jo imajo nekatera motorna kolesa na našem seznamu, je pa zagotovo vredna vsakega centa. Motorno kolo z oznako XR650L je osovilo že mnogo nagrad, poleg tega pa predstavlja eno najbolj tradicionalnih oblik motornega kolesa, ki sega v 70. in 80. leta prejšnjega stoletja. Ima močan motor in sistem za zmanjševanje vibracij, kar ga naredi pravega hibrida med športnim in terenskim motornim kolesom.
honda-as.com

3. Triumph Tiger 800

Triumph Tiger 800
Triumph Tiger 800

Ob imenu tiger vsakdo pomisli na močno žival, s katero ni pametno češenj zobati. Ravno tako je z motornim kolesom Triumph Tiger 800, ki je predstavnik motornega kolesa višjega razreda in najpopularnejša izbira izmed Triumphove robustne ponudbe. Deležen je bil vseh potrebnih nadgradenj in novejše tehnologije, s tem pa je postal pravo motorno kolo za praktično vse situacije, ki jih lahko doživite na cesti.
triumphmotorcycles.co.uk

4. Suzuki V-Strom 1000 ABS

Suzuki V-Strom 1000 ABS
Suzuki V-Strom 1000 ABS

Suzuki V-Strom 1000 ABS je Suzukijev as v rokavu, ko govorimo o ‘avanturističnih’ motornih kolesih. Ima povečano zmogljivost motorja, boljšo porabo in izboljšan način sedenja. Motorist ima na voljo več varnostnih sistemov, ki mu bodo pomagali pri varnejši vožnji, tudi na zahtevnejšem terenu. Močan motor bo poskrbel, da bo adrenalina vedno dovolj. V-Strom velja v tem trenutku za enega izmed najbolj intuitivnih motornih koles na tržišču.
globalsuzuki.com

5. KTM 790 Adventure R

KTM 790 Adventure R
KTM 790 Adventure R

KTM 790 Adventure R je KTM-ov športni motor, ki so ga dobro pripravili na teren. Opremili so ga z vsemi tehnološkimi pogruntavščinami, ki jih v podjetju premorejo. Pod plastiko motornega kolesa se skriva lahko, a izredno močno ogorodje, ki ne bo popustilo še na tako zahtevnem terenu. Moderen dizajn in intuitivnost naredita KTM-a še bolj zaželenega. Adventure ponuja nadzor zdrsa pogonskega kolesa, zavorni sistem ABS in sistem ABS, ki deluje v ovinkih.
ktm.com

6. Honda Africa Twin CRF1000L

Honda Africa Twin CRF1000L
Honda Africa Twin CRF1000L

Honda Africa Twin CRF1000L je tako vsestransko motorno kolo, da je že težko določiti, v kateri razred motornih koles sploh spada. Že vse od nastanka v letu 1988 je Afrika Twin eden izmed najbolj popularnih motornih koles, za raziskovanje brezpotij. Od leta 2016 je postal še naprednejši, še intuitivnejši in zagotavlja dobro kontrolo, tako na terenu, kot na gladki asfaltni podlagi. Zaradi dobre porabe goriva in dovolj velike posode za gorivo, boste imeli manj skrbi ko se boste podali na pot.
honda-as.com

7. Yamaha Super Tenere

Yamaha Super Tenere
Yamaha Super Tenere

Yamaha Super Tenere zadosti prav vsem kriterijem, ko govorimo o terenski vožnji. Pri tem se ravno tako dobro znajde na asfaltu in se lahko z njim vsakodnevno podate tudi le do službe. Zaradi posebne tehnologije, vam bo motor omogočil maksimalno odzivnost, ne glede na koliko obratih se v tistem trenutku vrti. Nižja drža ne omogoča premagovanje tako zahtevnega terena kot nekateri tekmeci, a nič za to, kar izgubi na terenu, bo zelo hitro pridobila na asfaltu.
yamaha-motor.eu

8. KTM 1290 Super Adventure R

KTM 1290 Super Adventure R
KTM 1290 Super Adventure R

KTM 1290 Super Adventure R je tesno povezan z modelom 790, a ponuja več moči in predstavlja še boljši celotni paket. Močan motor je pritrjen na eno izmed najboljših šasij motornih koles, veliko oblikovnih zaključkov pa si je sposodil pri privlačnem modelu KTM 1290 Super Duke R. Napredna tehnologija in posodobljen sistem zaviranja ABS bosta poskrbela, da vožnje z Adveture R-jem ne boste tako hitro pozabili.
ktm.com

9. BMW R1250GS Adventure

BMW R1250GS Adventure
BMW R1250GS Adventure

BMW R1250GS Adventure je bil narejen z namenom, da bo kljuboval vsem oblikam vremena, vsem potem in celo težko dostopnim predelom. Učinkovita platforma združuje v sebi veliko moči in relativno lahko upravljanje, s tem pa izdatno poveča užitek v vožnji. Moderna tehnologija naredi to motorno kolo še bolj konkurenčno in bo zamikalo marsikaterega kupca.
bmw-motorrad.si

10. Ducati Multistrada 1260 Enduro

Ducati Multistrada 1260 Enduro
Ducati Multistrada 1260 Enduro

Ducati Multistrada 1260 Enduro je zagotovo med najbolje oblikovanimi motornimi kolesi na našem seznamu. Multistrada predstavlja zanesljivo šasijo, ki se lahko pohvali z dobrim vzmetenjem, napredno elektroniko in kopico varnostnih sistemov. Gre za enega izmed hitrejših motorjev na seznamu, zaradi česar bodo vgrajeni varnostni sistemi prišli še kako prav. Multistrada je tako postala prava cestna bojevnica, ki vas bo zagotovo navdušila.
ducati.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Aston Martin 007 Edition: Bondovo skrivno orožje