fbpx

Top 4 “budget” telefoni 2019, ki jih lahko kupiš takoj, če razbiješ svojega

Najboljši budget telefoni

Mogoče iščete poceni telefon zase ali za svoje otroke, slednji štirje modeli bodo zadostili vsem današnjih potrebam, brez da bi izsušili denarnico. To so top budget oziroma poceni telefoni 2019!

Še pred leti je nakup pametnega telefona v nižjem cenovnem razredu pomenil, da se je uporabnik moral odreči kopici uporabnih funkcij ter se sprijazniti s slabo kakovostjo izdelave. Vedno večje število proizvajalcev pa je ustvarilo tako imenovano zdravo konkurenco, zaradi katere postajajo tudi tisti najcenejši telefoni odlična izbira za nakup. Ne samo da zmorejo tiste osnovne funkcionalnosti telefona, temveč so v nekaterih kategorijah še boljši od dražjih modelov.

Teh nekaj modelov je odličnih za ljudi, ki ne dajejo prevelikega pomena najnovejšim funkcijam in najhitrejšemu procesorju. Za tiste, ki si želijo zanesljiv telefon z veliko baterijo, ki bo zdržala več kot le en dan. Za tiste, ki si ne bodo solznih oči ogledovali bunkice, ki so nastale na ohišju ob padcu telefona na tla in za tiste, ki mogoče ne iščejo poceni telefona le zase, ampak izbirajo prvi telefon za svoje otroke.

Najboljši poceni pametni telefoni 2019:

Huawei P Smart (2019)

Že prejšnja različica modela P Smart je bila zelo priljubljena med mladimi. Le kako ne bi bila. Velik 6,21- palčni zaslon ločljivosti 1920x2340 je kot nalašč za brskanje po spletu in všečkanje slik na družabnih omrežjih. 64 GB spomina je mogoče nadgraditi prek microSD kartice, celo izhod za slušalke ostaja. Baterija kapacitete 3400mAh bo zagotovila celodnevno delovanje, s pomočjo hitrega polnjenja pa jo bomo spet hitro obudili in pripravili na nov dan.

Zadaj nas pričaka kamera ločljivosti 13 MP (ter dodatni senzor globine), ki zmore slikati tudi v nočnem načinu. Verzija P Smart+ k običajni kameri doda še ultra široko kamero ločljivosti 16 MP. In če ste se spraševali glede podpore za Android, nič bat. Huawei P Smart pride z naloženim Androidom 9, Huawei pa že obljublja posodobitev na Android 10.

Xiaomi Redmi Note 7

Marsikdo zna to znamko spregledati, kar je škoda, saj je model Redmi Note 7 eden najbolj priporočenih poceni pametnih telefonov letošnjega leta. Ponuja velik 6,3-palčni zaslon IPS ločljivosti 1080x2340, ki je za svojo ceno presenetljivo barvit in svetel. Ne skopari niti z baterijo, katere kapaciteta znaša kar 4000mAh in podpira hitro polnjenje.

Za dobre dnevne fotografije poskrbi glavna kamera ločljivosti 48 MP (isti senzor najdemo tudi na modelu OnePlus 7 Pro), za selfije s prijatelji pa sprednja kamera ločljivosti 13 MP. Poleg tega telefon ponuja še izhod za slušalke, IR-oddajnik ter nadgradnjo prostora s pomočjo microSD kartice. Na žalost telefon ni vodoodporen, a bomo zaradi privlačne cene to lahko spregledali.

Samsung Galaxy A40

Samsung se je potrudil in tudi v nizki cenovni razred prinesel nekaj svežine. Njihova linija pametnih telefonov Galaxy A je dobila ogromne in barvite AMOLED-zaslone z zelo majhnimi robovi, njihov nov vmesnik One UI pa le doda k privlačnejši uporabniški izkušnji. Zadaj najdemo dve kameri ločljivosti 16 MP, glavno ter ultra široko. Spredaj pa bo za ostre selfije skrbela kamera ločljivosti 25 MP.

4 GB delovnega pomnilnika ter 64 GB prostora bo za običajnega uporabnika več kot dovolj, po želji pa je prostor razširljiv prek microSD kartice. Baterija kapacitete 3100mAh mogoče ni največja, jo pa bo podpora hitrega polnjenja ekspresno pripravila na novo uporabo.

Motorola Moto G7 Power

Kot že samo ime pove je pametni telefon Moto G7 Power namenjen predvsem uporabnikom, ki prisegajo na dobro baterijo, ki bo brez težav zdržala tudi do dva dni. In ravno to bo storila baterija kapacitete 5000mAh, kakršnih v telefonih ne vidimo prav veliko. K manjši porabi prispevata tudi varčen procesor in zaslon ločljivosti 720p.

Tako kot pri vseh telefonih na seznamu tudi G7 Power podpira nadgradnjo prostora s pomočjo microSD kartice ter ponuja izhod za slušalke. Glavna kamera ločljivosti 12 MP ne bo blestela v prav vseh svetlobnih razmerah, a nezahtevni uporabniki bodo s fotografijami več kot zadovoljni. Za tiste malce bolj nerodne bo poskrbela odpornost proti pljuskom vode.

Dodatne Informacije

Uredništvo ne odgovarja za navedene cene. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadarkoli. Zapisane so bile v času redakcije.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!