fbpx

Ford Bronco R Prototype: pošat za terensko vožnjo

Ford Bronco R Race Prototype

Bronco se definitivno vrača, tu pa je "pošast" ustvarjena za rally Baja, ki je hkrati platforma za cestnega Bronca.

Ford Bronco je linija SUV-jev, ki jih je Ford izdeloval od 1965 do 1996. Je eden prvih kompaktnih vozil SUV, ki danes počasi prevladujejo na avtomobilskemu trgu. Popularnost Bronca je bila v Ameriki vedno visoka, najverjetneje pa ste zanj slišali zaradi svetovno znanega pregona O.J. Simpsona, ki je bil lastnik belega Bronca pete generacije.

O.J. Simpson Ford Bronco
O.J. Simpson Ford Bronco

V preteklih letih so pri Fordu večkrat namigovali na novo generaciijo Bronca. Že od leta 2004, ko je predstavljen Ford Bronco Concept, ljubitelji Fordovih poltovornjakov in SUV-jev nestrpno čakajo. In zdaj je Ford Performance razkril svoj tovornjak za rally Baja, prototip Bronco R. Ta je več kot le pošast za terensko vožnjo, služi namreč tudi kot razvojna platforma za novega produkcijskega Bronca.

Ford Bronco R race prototype
Ford Bronco R race prototype

Seveda pa mora produkcijski avtomobil sijati tudi na cesti. Pri Fordu pravijo, da novi prototip Bronco R (in tudi Ford Bronco 2020) sedi na Fordovi arhitekturi T6, ki je enaka kot pri Rangerju. O motorju še niso razkrili nič konkretnega, so pa dejali, da je motor Turbo EcoBoost še najbolj reprezentativen za to, kaj naj bi ponudil Bronco. Po tem lahko sklepamo, da bo v Broncu podoben motor kot v modelu F150 Raptor.

Ford Bronco R race prototype
Ford Bronco R race prototype

Dodatne Informacije

Več informacij:
ford.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!