fbpx

Top 5 grških otokov, do katerih lahko poletite po izjemno ugodnih cenah

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Grčija vsako leto privabi vrsto slovenskih turistov, željnih sonca, čistega morja in prijaznih domačinov. Z bližnjih letališč lahko na grške otoke poletite že za nekaj deset evrov.

Kreta

Mistično lepa Kreta je pravi počitniški raj, obraščen z vinogradi, nasadi oljk in dišečimi agrumi. Otok, sicer zibelka evropske civilizacije in cvetoče minojske kulture, slovi po vrsti podzemnih jam, prekrasnih zalivih in visokih gorah, ki se dvigujejo nad slikovito pokrajino. Od cvetoče planote Lasithi, ki omami z mandljevci in polji, do mogočnih mlinov na veter in najdaljšega evropskega kanjona Samaria. Krečani slovijo po svoji izjemni gostoljubnosti, z njo pa odženejo še zadnje vaše skrbi. Smaragdno morje in dramatična pokrajina, po katerih slovi Kreta, poskrbita, da se ljudje radi vračajo leta in leta.

Foto: envato

Koliko stane letalska karta za Kreto?

Z letalsko družbo Volotea lahko v mesecu juliju iz Benetk na Kreto poletite že od 108 evrov dalje. Letalske vozovnice glede na vaš termin počitnic lahko poiščete TUKAJ.

Lefkas

Otok najlepših peščenih plaž, modrine Jonskega morja in oljčnih nasadov, vam brez dvoma ne bo šel iz glave. Raj za ljubitelje hedonizma, prekrasne in neokrnjene narave ter nepozabnih razgledov. Otok zaradi svoje slikovitosti sodi med najlepše grške otoke, prav tako pa tudi zaradi samotnih peščenih zalivov in kristalno čistega morja. Od veličastnega samostana Panagia Faneromeni, ki nudi prekrasne razglede proti severu otoka, pa do majhnih ribičih vasic, pustite, da vas otoka začara in očara. Tudi prebivalci Lefkasa vas bodo navdušili s svojo gostoljubnostjo, zato se prepustite vzdušju in si privoščite katero izmed otoških specialitet.

FOTO: ENVATO

Koliko stane letalska karta za Lefkas?

Letalske vozovnice iz Benetk v Prevezo v mesecu juliju najdete že od 80 evrov naprej. Letalske vozovnice glede na vaš termin počitnic lahko poiščete TUKAJ.

Santorini

Eden najbolj romantičnih grških otokov je pravi raj za ljubitelje arhitekture, čudovitih plaž in dih jemajočih sončnih zahodov. Vulkan je obalo Santorinija obarval v temne barve, ki je v prekrasnem kontrastu z modro-belimi hišicami in turkiznimi previsnimi bazeni. Otok leži v Egejskem morju in sodi med najjužnejše otoke Kikladskega otočja, zaradi svoje lege in podnebja pa se lahko pohvali z najboljših grškim vinom, ki ga enostavno ne smete zamuditi. Vzhodna stran otoka nudi vrsto raznolikih plaž, romantična vasica Oia z belimi hišicami in njihovimi modrimi vrati ter okni pa je ena največkrat fotografiranih znamenitosti, ne le na otoku samem.

Foto: envato

Koliko stane letalska karta za Santorini?

Na Santorini lahko iz Benetk v juliju poletite že za 64 evrov. Letalske vozovnice glede na vaš termin počitnic lahko poiščete TUKAJ.

Mikonos

Otok vetrov, kjer so nekoč kraljevali ribiči, se je v zadnjih desetletjih spremenil v pravo luksuzno oazo. Čeprav je bil dolga leta v senci bolj znamenitih sosednjih otokov, pa je po zaslugi nekdanje prve dame Jackie Kennedy stopil na svetovne zemljevide. Čudoviti otoček, kjer lahko občudujete vrtenje mlinov na veter ali pa se podate po kateri izmed romantičnih uličic, je kot nalašč za umirjene počitnice v dvoje. Ob obali otoka se nahaja otoček Delos, ki sodi med Unescovo svetovno dediščino, saj velja za rojstno mesto nekaterih grških božanstev. Božanske so tudi plaže na Mikonosu, peščene, obdane z restavracijami in tavernami, kjer lahko okušate najboljše lokalne specialitete.

Foto: envato

Koliko stane letalska karta za Mikonos?

Za letalsko vozovnico iz Benetk na Mikonos boste v juliju odšteli le 30 evrov. Letalske vozovnice glede na vaš termin počitnic lahko poiščete TUKAJ.

Krf

Najsevernejši grški otok, ki je zaradi svoje lege in pokrajine dobil kar ime Grška Dalmacija, je tudi najbolj zeleni grški otok. V srednjem veku je prišel pod oblast Beničanov, katerih dediščina in arhitektura se še dandanes odražata v ozkih uličicah in starih benečanskih hišah. Ena izmed bolj slovitih je beneška trdnjava Neo Frourio, ki se nahaja nad starim pristaniščem in je kot trdnjava vrsto časa varovala mesto. Ob obisku Krfa pa obiščite tudi Samostan Vlacherna, nekdanji ženski samostan na skalnatem otočku, ki ga s celino povezuje le mostiček. Ni pa le arhitektura tista, zaradi katere velja obiskati otok. Prekrasni zalivi in peščene plaže Krf uvrščajo med najbolj zaželene otoke v Jonskem morju.

Foto: envato

Koliko stane letalska karta za Krf?

Z letalsko družbo Wizz air lahko z Dunaja na Krf poletite že za 103 evre. Letalske vozovnice glede na vaš termin počitnic lahko poiščete TUKAJ.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!