Top Gun 2: na težko pričakovani film bo potrebno še počakati

Foto: Paramount Pictures
Zadnjič posodobljeno: :

Po več kot tridesetih letih službovanja vsi čakamo na najboljšega letalca Peta Mitchella, ki bo ponovno pokazal svoje spretnosti. Za dolgo pričakovano nadaljevanje akcijskega filma iz leta 1986, je bilo videti, da bo že ugledal luč sveta. Vendar se je Paramount Pictures odločil za ponovni zamik, zaradi naraščanja števila okužb z novim koronavirusom. Tako bomo morali na premiero še malce počakati. Ta naj bi bila napovedana za prihodnje leto in sicer 27. maja 2022.

V nadaljevanju Top Guna ob Cruisu v vlogi Mavericka in Kilmerju v vlogi Icemana igrajo še Ed Harris, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman in Miles Teller, ki nastopa v vlogi sina Maverickovega pokojnega partnerja Goosa. Kelly McGillis, ki je v prvem delu upodobila glavni ženski lik, Maverickovo simpatijo z imenom Charlie, so nadomestili z Jennifer Connelly, ki so ji dodelili vlogo lastnice bara ob zračnem oporišču. Režijo filma iz leta 1986, ki ga je režiral zdaj že pokojni Tony Scott, je prevzel Joseph Kosinski.

Po več kot tridesetih letih službovanja kot eden najboljših letalcev mornarice je Pete Maverick Mitchell tam, kjer je njegovo mesto. Med usposabljanjem diplomantov Top Guna za posebno misijo, kakršne ni videl še noben pilot, Maverick naleti na poročnika Bradleyja Bradshawa po imenu Rooster, sina Maverickovega pokojnega prijatelja in poročnika Nicka Bradshawa – Goosa. Soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti se mora Maverick soočiti s svojimi najglobljimi strahovi, kar doseže vrhunec v misiji, ki od izbranih oseb zahteva največje žrtvovanje.

Spomnimo se zgodbe iz leta 1986

Pod nadimkom Maverick je Pete Mitchell, vznemirljiv pilot mornarice, sprejet v Miramarjevo elitno šolo, znano tudi kot Top Gun. Tam, kot impulzivni pilot tekmuje z najboljšimi v svoji vrsti. Bori se tako z drugimi piloti, kot tudi sam s seboj ter briljantnim Icemanom, s katerim že od samega začetka tekmujeta za slavo na prestižni akademiji. Maverick se zaplete tudi v ljubezensko zgodbo z inštruktorico in izgubi svojega najboljšega prijatelja in kopilota Goosa.

Mi že komaj čakamo na prihod filma !

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!