fbpx

Top ideje na sejmu Ambient

Razstava Top ideje uspešno poteka že četrtič v okviru sejma Ambient Ljubljana. Tudi letos je to prava borza idej, odsev časa in pogled v prihodnost. Oblikovalci, arhitekti in oblikovalski navdušenci se predstavljajo s privlačnimi in inovativnimi idejami in izdelki na področju bivanjske kulture.

Kakovost, vrednost in inovativnost predstavljenih idej na sejmu določajo kupci idej (proizvajalci, posamezniki iz gospodarstva, industrije in trgovine) skupaj s prodajalci idej (oblikovalci). Najboljše Top ideje vsako leto nagrajujemo s priznanji, ki jih  podeljuje Gospodarsko razstavišče.

Pobuda Gospodarskega razstavišča, da organizira borzo oblikovanja v Sloveniji,  je nedvomno pomemben prispevek pri uveljavljanju oblikovalske stroke v razvojne in proizvodne strukture našega gospodarstva, mladim oblikovalcem pa omogoča brezplačno javno predstavitev njihovega dela, vsem udeležencem sejma Ambient pa nujen dialog med oblikovalsko stroko, slovenskimi in tujimi proizvajalci elementov bivanjske kulture in končnim uporabnikom.

Komisija, ki sta jo predstavljala Janez Mesarič u.d.i.o. in Ernest Nograšek u.d.i.o., sta nagradila polestne tekstilje za dom z imenom “Usedi se” oblikovalke Darje Rant, pohištvo iz odpadnega lesa z imenom “Neuporabno je uporabno” oblikovalca Mihe Kaučiča in modularni stenski regal “Reml Shelf”. Nagrado za najlepši razstavni prostor sta prejela Matic Treven in Daša Šmid za “Domek”.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!