Trainsurfing oz. surfanje na vlaku – norost, ki je obnorela ruske najstnike

Trainsurfing

Trainsurfing oz. surfanje na vlaku je bil nekoč ekstremen šport, ki je bil seveda v navzkrižju z zakonom. Največjo popularnost je doživel v osemdesetih v Nemčiji. Nevaren športni fenomen je bil na srečo nekaj časa pozabljen, v zadnjem obdobju pa je obnorel ruske najstnike in mladeniči, ki na strehi jahajo vlake, so postali pogost prizor predvsem v Moskvi. Eden izmed teh je tudi Alex Nomernoy. Te posnetke preprosto morate videti. Mi smo ob ogledu dobili povsem potne roke in tudi ti jih boš!

Nekateri najstniki surfajo po spletu, nekateri zajahajo morske valove, nekateri pa … vlake.

Pristaš trainsurfinga je tudi Rus Alex Nomernoy, ki mu je strah očitno tuj, saj neustrašno jaha na najhitrejših ruskih vlakih, ki drvijo tudi prek 240 km/h in svoje drzne podvige redno objavlja na YouTubovem kanalu.

PREBERITE ŠE: Petdeset odtenkov teme, največkrat ogledan napovednik vseh časov!


Jahanje vlakov je sicer pogost pojav v manj razvitih državah, kjer zaradi prenatrpanosti vlaka niti ni druge možnosti kot sedenje na strehi ali stanje na stopnicah.

Toda nekateri to počno  zgolj zaradi adrenalina. Priporočamo, da si sami izberete kak drug hobi kot Alex Nomernoy.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!