fbpx

Trajnostna Nemčija: z električnim avtom v Augsburg in Bad Wimpfen

Foto: envato

Nemčija je država, ki je že dolgo vodilna na področju trajnostnega razvoja, s številnimi pobudami, namenjenimi zmanjševanju ogljičnega odtisa in varovanju okolja. Od spodbujanja obnovljive energije do spodbujanja zelenega prevoza in zmanjševanja odpadkov je država naredila pomembne korake k bolj trajnostni prihodnosti.

V tem članku si bomo podrobneje ogledali dve mesti v Nemčiji, Augsburg in Bad Wimpfen, ter raziskali, kako delujeta trajnostno. Poleg tega bomo predlagali en trajnostni hotel v vsakem mestu, da bi popotnikom pomagali sprejemati okolju prijazne odločitve med bivanjem.

Augsburg

Augsburg, ki leži na jugu Nemčije, je mesto, ki je že dolgo zavezano trajnosti. Ena najbolj opaznih pobud je celovit sistem ravnanja z odpadki. Mesto je uvedlo sistem »plačaj, kolikor vržeš«, kar pomeni, da prebivalcem zaračunavajo glede na količino odpadkov, ki jih proizvedejo. Ta sistem je prebivalce spodbudil k zmanjšanju količine odpadkov in večjemu recikliranju, kar je povzročilo znatno zmanjšanje količine odpadkov, poslanih na odlagališča.

Poleg ravnanja z odpadki je Augsburg veliko vlagal tudi v obnovljive vire energije. Mesto ima cilj, da do leta 2025 proizvede 100 % svoje energije iz obnovljivih virov. Da bi doseglo ta cilj, je izvedlo vrsto pobud, vključno z gradnjo novih vetrnih turbin in sončnih elektrarn, spodbujanjem energetsko učinkovitih stavb in vlaganjem v električne mobilnost. Zaradi teh prizadevanj je Augsburg že močno zmanjšal svoj ogljični odtis.

Za trajnostno namestitev v Augsburgu priporočamo Biohotel Bayerischer Wirt, družinsko voden hotel, ki se osredotoča na trajnost in varstvo okolja. Hotel v svoji restavraciji uporablja samo organske regionalne sestavine, vse sobe pa so opremljene z okolju prijaznimi dodatki.

Bad Wimpfen

Bad Wimpfen je majhno mesto v deželi Baden-Württemberg, znano po očarljivi srednjeveški arhitekturi in termalnih kopališčih. Kljub svoji majhnosti je mesto zavezano trajnosti in je izvedlo več pobud za zmanjšanje vpliva na okolje.

Ena najbolj opaznih trajnostnih pobud Bad Wimpfena je njegova zaveza zelenemu prevozu. Mesto je ustvarilo mrežo kolesarskih poti in stez za pešce, da bi spodbudilo ljudi, da pustijo svoje avtomobile doma. Poleg tega je uvedel električne avtobuse za zagotavljanje javnega prevoza ob zmanjšanju emisij.

Bad Wimpfen se zavzema tudi za zmanjševanje odpadkov in spodbujanje recikliranja. V mestu je vzpostavljen celovit sistem ravnanja z odpadki, ki vključuje ločeno zbiranje organskih odpadkov in reciklažo elektronskih odpadkov.

Za trajnostno nastanitev v Bad Wimpfenu priporočamo Hotel Neckarblick Garni, družinski hotel, ki se zavzema za trajnost in varovanje okolja. Hotel uporablja obnovljivo energijo, reciklira odpadke in ponuja ekološke in lokalne zajtrke.

Augsburg in Bad Wimpfen sta mesti v Nemčiji, ki vodita na področju trajnostnega razvoja. Od ravnanja z odpadki do obnovljive energije in zelenega prevoza so ta mesta izvedla vrsto pobud za zmanjšanje svojega vpliva na okolje. Če se odločijo za bivanje v trajnostnih hotelih, lahko popotniki sprejemajo okolju prijazne odločitve in podpirajo lokalna podjetja, ki so zavezana trajnosti. S sodelovanjem pri ustvarjanju bolj trajnostne prihodnosti lahko zagotovimo, da bo naš planet ostal zdrav in živahen kraj za prihodnje generacije.

Video: z električnim avtom v Ausburg in Bad Wimpfen

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.