fbpx

Trendi v notranjem dizajnu: 9 Instagram profilov, ki so odlična inspiracija pri urejanju doma

Foto: Collov Home / Unsplash

Instagram je odličen vir za odkrivanje najnovejših modnih trendov, novic iz sveta umetnosti, potovanj, hkrati pa je tudi navdih pri notranjem dizajnu.

Dom je namreč prostor, ki ga je potrebno ustvarit, mu vdahniti življenje, značaj in udobje. Dober dizajn in oprema stanovanja je vedno povezana s čustvi in različnimi stili človeka. Če so vam všeč različni stili notranje opreme, kot so minimalizem, rustikalnost, klasični ali retro stil, so vedno dobrodošle ideje, še posebej, če prostor opremljate sami.

Obstaja na stotine Instagram profilov, ki vam dajejo priložnost, da raziščete in ugotovite, kakšen slog vam je všeč. Izbrano pohištvo namreč tako kot obleka, izraža vaš edinstven občutek za stil in estetiko. Če opremljate svoje stanovanja ali pa če tudi ste le ljubitelj notranjega oblikovanja smo za vas pripravili nekaj Instagram profilov, ki jim preprosto morate slediti.

Profil Decus Interiors navdihuje z mešanico skandinavske kulture, ki jo povezujejo čiste linije in strukture. Če ste ljubitelj preprostih in naravnih tekstur, kot so les, krzno in kamen, sledite temu profilu.

Arhitectural Digest je mesečna revija za notranje oblikovanje, ki zajema široko paleto stilov notranjega oblikovanja. Revija predstavlja najboljše oblikovalce in arhitekte, ki razvajajo z najnovejšimi oblikovalskimi trendi.

Podjetje Ma + partners se prvotno ukvarja z nepremičninami. Njihova prisotnost na družbenih omrežjih je precej močna, saj jih na Instagramu spremlja kar 237.000 oboževalcev. Njihove slike in ideje so vir navdiha, kako praznim in velikim prostorom dati občutek prijetnosti, domačnosti in topline.

Hrvaškemu arhitektu Vedranu Kusturju, ki je ustvaril dva Instagram profila je preprosto potrebno slediti. Gre za popolnost osredotočanja na oblikovanje hiš in opremljanja prostorov. Na enem so objavljene fotografije različnih svetovnih arhitekturnih projektov, s poudarkom na zunanjosti, poletju, minimalizmu, kamnu in neverjetnih bazenih. Drugi profil pa se dotika notranjega oblikovanja, kjer je poudarek na sodobnosti in minimalizmu z različnimi in nenavadnimi detajli.

Tandem Ariel Ashe in Reinaldo Leandro sta ustanovitelja podjetja Ashe + Leandro in sta zlati par notranjih oblikovalcev. Sodobna luksuzna estetika, udobni prostori, ki so hkrati funkcionalni in dobro oblikovani, izražajo edinstven občutek za slog, estetiko in detajle.

Maison Trouvaille je oblikovalsko podjetje, ki ga je ustanovil Erick Garcia. Erickov Instagram je namenjen sodobnemu in razkošnemu slogu, ki ga krasijo nevtralne barve z veliko lesenimi površinami. Njegova dela so bila predstavljena v revijah Architectural Digest, Harper’s Bazaar, Forbes, med njegovimi strankami pa so tudi številne znane osebnosti.

V kolikor ste ljubitelj boemskega sloga, imate radi mešanje različnih slojev, bogate barve, umetniška dela, vzorce, notranje rastline in polno detajlov, potem navdih najdete v tem profilu.

Profil notranje oblikovalke Alyssa Kapito je znan po ustvarjanju elegantne notranjosti, ki se osredotoča na čudovite teksture in čiste linije. Vse to kombinira z nevtralnimi barvnimi paletami, zanimivimi detajli ter različnimi kosi pohištva.

Oblikovalka Sasha Bikoff predstavlja edinstveno estetiko, ki združuje vintage, francoski in modernistični slog. Znana je po svoji brezhibni izvedbi kombinacij različnih slogov, na katere pogosta vplivajo potovanja v Pariz, Marakeš in Milano. Domove svojih strank spreminja v prave eklektične ustvarjalne oaze.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!