Trije učinkoviti recepti za čiščenje oken – pomaga vam lahko tudi koruzna moka

Časopisni papir očisti steklo bolje kot katerakoli krpa, čistilo za okna pa si lahko sestavine iz sestavin, ki jih imate doma! Za vas imamo tri učinkovite recepte!

Ne glede na to, kako močno se potrudite, da so okna čista in sijoča, se v rekordnem času ponovno umažejo. Krpa in kemična čistila za okna stvari samo še poslabšajo, saj krpe puščajo sledi, številna sredstva pa umazanijo samo razmažejo in pustijo učinek meglice.

Na srečo obstajajo veliko cenejši in učinkovitejši načini, da očistite okna!

Amoniak, alkohol in detergent za pomivanje posode

Dve žlici amoniaka zmešajte s pol skodelice medicinskega alkohola, nato dodajte četrt žlice blagega detergenta za pomivanje posode. Nastalo tekočino prelijte v steklenico z razpršilom. Okensko steklo enakomerno poškropite in obrišite s časopisnim papirjem.

Časopisni papir je vaš zaveznik pri čiščenju oken oziroma steklenih površin!

Kis, alkohol, koruzna moka in eterično olje

Združite četrt skodelice kisa, enako alkohola, eno žlico koruzne moke, dve skodelici vode in osem do deset kapljic eteričnega olja po vaši izbiri. Zmes nalijte v steklenico z razpršilom in tudi tukaj okna enakomerno poškropite ter obrišite s časopisnim papirjem (lahko uporabite tudi filtrni papir kave).

Časopisni papir, voda, kis in tekoče milo

V skledo nalijte dve skodelici vode, četrt skodelice kisa in pol skodelice tekočega mila. Časopisne liste narežite in potopite v pripravljeno mešanico. Okna najprej umijte s krožnimi gibi, nato pa z izmeničnimi vodoravnimi in navpičnimi gibi, dokler madeži in ostanki tekočine ne izginejo, še svetujejo pri Huffington Postu.

Poskusite s koruzno moko.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Popolna manikira za valentinovo, s katero boste navdušile tudi njega