fbpx

Tržaška premiera: Žabji kralj

Slovensko stalno gledališče bo ponovno obiskalo osnovne šole in vrtce s slovenskim učnim jezikom na Tržaškem z novo predstavo, ki je namenjena najmlajšim abonentom Zlate ribice. Tokrat bo zaživela obče znana pravljica bratov Grimm Žabji kralj, v lutkovni preobleki in v režiji Roberta Waltla.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Via Cerreto 12, Trst, Italija
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
6 evrov

Robert Waltl je obnovil režijo Slavča Malenova, njegovo nekdanjo vlogo v tem lutkovnem biserčku pa je prevzel igralec Tadej Pišek.

Zgodba o princesi, ki ji v kalni mlaki izgubljeno zlato žogico vrne žabec, v zameno pa želi princesino ljubezen, temelji na vedno aktualni temi sklepanja kompromisov. Sporočilo pravljice, namenjeno malim princeskam, kaže na možnost gledanja dogodkov z različnih zornih kotov, saj lahko včasih tudi v stvareh, ki se nam sprva zdijo grde, s potrpežljivostjo odkrijemo lepoto.

Lutkovna predstava je nastala v sodelovanju s priznanimi bolgarskimi lutkovnimi umetniki.

Dodatne Informacije

Lutkovna predstava za otroke Žabji kralj režija: Robert Waltl igra: Tadej Pišek prevod: Viktorija Menkadžijeva oblikovanje lutk in scenografija: Vasill Rokomanov poslikava lutk: Silva Bačvarova glasba: Vladimir Džambazov

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!