Unistellar Evscope: pametni teleskop

Unistellar Evscope: pametni teleskop

Zvezde so povsod. Na nebu, v poeziji, v knjigah, včasih celo v imenih. Najbrž so ta sijoča nebesna telesa ena od najstarejših učnih snovi človeštva. Največji umi so jih preučevali, jim sledili ter odkrivali nova dognanja. In za to so potrebovali tudi teleskop. No, enega prav posebnega bi vam radi predstavili.

Podjetje Unistellar je v sodelovanju z inštitutom SETI, ki se ukvarja z raziskovanjem življenja v vesolju, razvilo pametni teleskop Unistellar Evscope Smart Telescope, ki je izjemno preprost za uporabo, obenem pa strašno zmogljiv.

https://www.youtube.com/watch?v=7YUeBPuWvng

Pravijo, da naj bi bil kar stokrat zmogljivejši od povprečnega teleskopa. Krasi ga namreč kontrastno razmerje 1.000.000 : 1, kar pomeni, da vas bo ‘popeljal’ tja, kamor vas običajen teleskop ne bi zmogel. Premer leče meri 11,43 centimetra, povečava pa sega od 50-kratne do 150-kratne povečave. Krasita ga tudi zaslon OLED ter baterija, ki zdrži do 10 ur.

Se pa Unistellar Evscope razlikuje še v nečem. Nečem pomembnem. Je namreč pametna napravica, ki jo boste lahko povezali s pametnim telefonom in jo tako lahko tudi upravljali. Prav tako bo lahko prepoznal določene zvezde ali planete. Teleskop je tudi izjemno praktičen, saj skupaj s tripodom tehta zgolj 7 kilogramov, tako da ga boste zlahka nosili naokoli.

Projekt lahko podprete na Kickstarterju, cena za Unistellar Evscope Smart Telescope pa je 1.300 evrov.

Galerija slik – Unistellar Evscope: pametni teleskop

Dodatne Informacije

Več informacij:
unistellaroptics.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši dodatki za tek: za najboljšo tekaško izkušnjo