To so osupljive fotografije, zaradi katerih boste želeli potovati na Antarktiko

Osupljive fotografije, zaradi katerih boste želeli potovati na Antarktiko.

Nekateri sanjamo o tropskih počitnicah, toplem vremenu in sončnih plažah. No, to zagotovo ni sanjska destinacija fotografinje Karen Jacot. Tisto, kar je pritegnilo njeno pozornost, je najbolj oddaljena celina na planetu, Antarktika. Ko je končno dospela do zaledenelih obal, se je spopadla z izjemno nizkimi temperaturami ter začela spoznavati zgodovinske točke, se igrala s pingvini in se čudila neverjetni lepoti. In njene fotografije bodo prepričale tudi vas – zdaj se bo Antarktika znašla na seznamu sanjskih destinacij tudi pri vas.

Fotografinja Karen Jacot se ne spomni, kdaj in točno zakaj je prišlo do njene obsedenosti z Antarktiko. To je bila ena od tistih stvari, o katerih razmišlja večina od nas, ko pomisli na nam ljubo destinacijo: “Nekega dne jo bom obiskala!”
Njeno potovanje se je začelo v Ushuaii v Argentini, kjer se je z možem in s stricem vkrcala na ladjo. To ni bila nobena luksuzna križarka, ampak udoben ledolomilec. Da so prispeli do arktičnega kroga, so potrebovali dva dni, medtem pa se je Karen poučila o Antarktiki. Ko so ga končno prečkali, je sledil krst z nadevanimi raki, umetnimi pingvinovimi kakci, ledeno mrzlo vodo in vodko.

PREBERITE ŠE: 10 stvari, ki jih o severnem tečaju gotovo še niste vedeli

Tako je bil videti krst.
Tako je bil videti krst.

Tako se je začelo sanjsko potovanje Karen Jacot, in ko je končno ugledala Antarktiko, se je zjokala. Tukaj pa se je prava pustolovščina šele začela – igrala se je s pingvini, odkrivala zgodovinske točke, podala pa se je celo v ledeno mrzlo vodo. V galeriji si oglejte pustolovščine Karen Jacot, ki vas bodo prepričale, da je Antarktiko vredno obiskati.

Galerija – osupljive fotografije, zaradi katerih boste želeli potovati na Antarktiko

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!