Uporabljajte računalnik s starim operacijskim sistemom Mac OS 7.0.1

MacOS System 7.0.1

Ste že pozabili, kako je bilo računalnik uporabljati nekoč? Recimo leta 1991? Na portalu archive.org se je pojavil Mac OS 7.0.1 emulator, ki vam omogoča, da ga uporabljate s pomočjo predpotopnega Applovega operacijskega sistema.

Se še spomnite, kakšno je bilo računalniško okolje nekoč? Če želite zavrteti čas nazaj v obdobje, ko so Applovi računalniki Macintosh uporabljali operacijski sistem Mac OS 7.0.1, lahko to storite na portalu archive.org, ki je ponudil emulacijsko okolje za omenjeni operacijski sistem iz leta 1991.

PREBERITE ŠE: DIY iPhone: sam je izdelal iPhone 6S, ki je enak tovarniškemu

MacOS System 7.0.1
MacOS System 7.0.1

Za skok v preteklost in uporabo črno-belega uporabniškega vmesnika vam ni treba storiti ničesar, kajti vse poteka prek spletnega brskalnika, kar tudi pomeni, da to lahko storite iz kateregakoli operacijskega sistema.

Macintosh.
Macintosh

Za uporabo je na voljo cela vrsta aplikacij iz obdobja, ko je računalništvo delalo prve resne komercialne korake (Microsoft Chart, HyperCard, MacPaint, MacWrite, Pagemaker, Microsoft Basic, Microsoft Excel, Microsoft Word …), prav tako mnoge igre (Microsoft Flight Simulator 2.1, Dark Castle, Risk, Cannon Fodder …). Vse skupaj si lahko tudi prenesete in poganjate z diska računalnika.

Dodatne Informacije

Več informacij:
archive.org

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Xiaomi razkril popolnoma prozoren OLED pametni televizor