USSV Rhino GX: robusten SUV z nežno dušo

USSV Rhino GX

Ob prvem pogledu na USSV Rhinota GX bi pomislili, predvsem če sklepamo po zunanjosti, da ima notri zgolj nekaj platnenih sedežev, veliko ostrih kovinskih robov, polno vojaško zelene barve in kopico bojne opreme. Kar niti ni čudno, saj Rhino GX v dolžino meri skoraj 6 metrov, v višino prek 2 metra in v širino skoraj 2,5 metra. Tehta 5 ton in je obarvan v taktično zeleno, prikrito črno ali peščeno rjavo barvo.

A v resnici je ta mačomobil, ki ga proizvaja nišni izdelovalec avtomobilov US Speciality Vehicles, navznoter pravi nežni velikan. To je še toliko bolj očitno pri različici Executive, ki je polna luksuznega oblazinjenja, ki so ga še dodatno nadgradili z eksotičnimi lesenimi oblogami in vse skupaj začinili s kančkom kroma. Udobni usnjeni sedeži so električno nastavljivi, imajo naslonjalo za noge in možnost ogrevanja. V Rhinotu se ni treba bati pomanjkanja svetlobe, saj veliko strešno okno več kot odlično opravlja svojo nalogo. Potnika na zadnjih dveh sedežih imata na voljo televizor z diagonalo 40 palcev oziroma 101,6 centimetra. Audio-vizualni sistem med drugim vsebuje satelitski sprejemnik VKH TRAC Vision A9. To se sliši kot nekaj takšnega, kar bi našli v opremi ameriške vojaške specialne enote. A temu ni tako, saj si boste pa s pomočjo tega sprejemnika z lahkoto ogledali nadaljevanje svoje najljubše serije kjerkoli na svetu.

Zadnji del kabine je ločen od prednjih sedežev, zato je na voljo zvočna povezava, ki je še toliko bolj kul, če pri govorjenju uporabljate kakšna vojaška kodna imena. USSV je za Rinota dodal še en alternator, poleg tistega, ki ga že ima Fordov motor. Osnova za izdelavo Rhinota je Ford F-450, ki ima lahko 6,7-litrski 8-valjni V-motor ali 6,8-litrski 10-valjni V-motor. Zaradi dodatne teže je bilo treba zamenjati še zavore in vzmetenje, da se Rhinotu ni treba odpovedati terenskim zmogljivostim. USSV ne poroča o natančni ceni Rhina GX z opremo Executive, a se ta zagotovo dviga prek 250.000 ameriških dolarjev.

PREBERITE ŠE: REZVANI TANK: FUTURISTIČNI VOJAŠKI TERENEC

Galerija slik: USSV Rhino GX

Dodatne Informacije

Več informacij:
usspecialtyvehicles.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
NIO ET7: je lahko kitajski avto boljši kot Tesla?