Amazon Go: odprta prva trgovina, kjer ‘vzameš in greš’

Dolge vrste v prepolnih trgovinah so nam znale zares dvigniti pritisk. Potem pa še krajši klepet med prodajalko in znanim kupcem in človek bi najraje spustil košaro iz rok ter odvihral domov. No, potem so prišle t. i. hitre oziroma samopostrežne blagajne, kjer prek bralnika kod hitreje opravimo plačilo. No, prebivalci Seattla pa v teh dneh preizkušajo povsem novo izkušnjo nakupovanja.

Amazon Go je tehnologija, ki kupcem omogoča veliko hitrejše nakupe, saj blagajn kakršnihkoli oblik preprosto ni več.

Kupci vstopijo v trgovino in z aplikacijo napolnijo nakupovalno košarico ali vrečko ter zapustijo trgovino. Amazonov supermarket je zabložen z vsemi stvarmi z vašega nakupovalnega listka, tako da obisk katere druge trgovine najbrž ne bo potreben.

Tehnologija Amazon Go deluje tako, da ko s police vzamete izdelek, senzorji to zaznajo. Ko z izdelkom zapustite trgovino, vam Amazon takoj pošlje račun na dom, prav tako pa nemudoma za porabljeni znesek obremenijo vaš Amazonov račun.

Hitreje pa res ne gre, kajne?

Galerija: Amazon Go – nova doba nakupovanja

Dodatne Informacije

Več informacij:
amazon.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!