V Dubaju odprt najvišji vrtiljak na svetu, kjer ste kar 140 metrov od tal!

Bollywood Skyflyer, najvišji vrtiljak na svetu, ki se je v teh dneh odprl v Dubaju, vas popelje v višave!

Bollywood Skyflyer je del Bollywood Parks Dubai, ta teden pa je odprl svoja vrata za javnost. Gre za 140 metrov visok vrtiljak, najvišji na svetu, ki je le za tri metre presegel dosedanjega rekorderja – Orlando Starflyer na Floridi. Navdušenci nad adrenalinom bodo tako med vrtenjem na svojem sedežu lahko doživeli panoramski pogled na park.

Po besedah Miltona D’Souze, generalnega direktorja tematskega parka, je Bollywood Skyflyer sestavljen iz 421 ton jekla, za gradnjo so potrebovali 600 dni, za namestitev pa še 120 dni. D’Souza je dejal, da park načrtuje še več rekordnih atrakcij, ki naj bi postale resničnost že konec tega leta. Sem spadata Bombay Express, ki je prvi in edini leseni vlakec smrti v regiji, medtem ko se bo v Ain Dubaju odprlo najvišje panoramsko kolo na svetu (210 metrov).

Park je bil sicer nekaj mesecev zaradi pandemije koronavirusa zaprt, a se je 21. januarja odprl z devetimi novimi atrakcijami, vključno z najvišjim vrtiljakom na svetu.

Dodatne Informacije

bollywoodparksdubai.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Zakaj so moški obsedeni s tvojo zadnjico?