Seznam astroloških znakov, ki se najbolj zaljubijo – od najbolj “norih” do najbolj treznih

Foto: IG authenticlovemag
Zadnjič posodobljeno: :

Kdo v ljubezni popolnoma "izgubi" glavo in kdo je "hladen kot špricar"?

Kako hitro, globoko in trajno vlagate svoja čustva, je odvisno od številnih dejavnikov, astrologi pa si težnjo po “izgubi glave” razlagajo glede na razporeditev planetov in vsako znamenje uvrščajo na seznam – od najbolj “norega” do najbolj treznega.

Ribi

Ribe se zaljubijo tako, da skočijo na glavo v mlako romantike, ne preverijo pa, koliko vode je v njej in ne pomislijo, da se lahko zlomijo. Svoja srca preprosto predajo, ne da bi čakale, da koga bolje spoznajo, da bi ocenile, ali mu lahko zaupajo. Globoko verjamejo v človečnost, dobroto in ljubezen. Tvegajo, ne da bi pomislile, da bi lahko iz vsega tega prišle zelo ranjene. Ribe tako v ljubezen vstopajo po najkrajši poti, z vsem srcem in dušo.

Rak

Raki se hitro zaljubijo in hitro povežejo, oni “padejo” v ljubezen kot kamen v vodo. V enem trenutku se zaprejo in opazujejo, preplavljeni z intenzivnostjo lastnih občutkov, trudijo se ohraniti vsaj malo razuma – že naslednji trenutek pa se nezadržno potopijo na dno svojih sposobnosti, da ljubijo in se predajo. In teh sposobnosti je res ogromno. Raki bodo leta in leta ljubili nekoga, ki si njegove ljubezni sploh ne zasluži, saj preprosto ne morejo drugače, če so v nekoga na neki točki v življenju že usmerili svoja čustva in pozornost.

Tehtnica

Tehtnice ne marajo osamljenosti, imajo pa rade ljubezen. Rade so zaljubljene, rade imajo intimnost, intimne šale, rade delijo vsakdanje in posebne stvari z drugo osebo. Včasih so si sposobne povsem “izmisliti” svojo zaljubljenost, se pripeti na vsaj eno privlačno in pozitivno lastnost nekoga, ki se je pojavil, samo da lahko uživajo v svojih občutkih. Toda tehtnice si ne morejo dolgo lagati in vedo, da tak odnos ne bo uspel. Resnično hrepenijo po tem, da bi našle nekoga, s katerim bi bili do konca življenja, saj je to najboljše življenje, ki si ga lahko predstavljajo.

Dvojčka

Nežni in topli dvojčki s svojim šarmom in karizmo ustvarijo bleščeče in romantično vzdušje, v katerega se tudi sami “zaljubijo” – zaljubijo se že stotič, začudeni in radovedni, kot da se jim to dogaja prvič. Ustvarjajo čarovnijo, nato pa očarajo še sebe, saj so radi zaljubljeni. Toda dvojčki vedo, da je to začasna čarovnija, da uroki izginejo ob polnoči in da se bodo zbudili v resničnosti, iz katere so na kratko pobegnili. Zato ko srečajo nekoga, ki jih resnično pretrese, jih ujame, razume, nasmeji in nekoga, ki ga resnično občudujejo, so temeljito in popolnoma osvojeni. Morda za vse čase. Morda tako, da nikoli prebolijo, če izgubijo tisto, čemur so se iz srca predali.

Devica

Device so nekaj časa oddaljene, opazujejo, analizirajo, ocenjujejo. Srca ne bodo dale tako zlahka in bodo previdne, saj vedo, kako je, ko je srce zlomljeno. Device so previdne, niso pa strahopetne. Naučile so se in se zelo pogumno trudijo povezati svoj um s srcem, kar je najtežje na svetu. Včasih jim ne uspe, ker srce išče in vsiljuje svoje želje, toda modre device takrat uporabijo zavestno svobodo izbire – in se pustijo ujeti. In ne pritožujejo se, če je srce spet zlomljeno, saj so zavestno tvegale.

Strelec

Strelec nikoli ne da celega srca – večinoma da, ampak le, če gre za človeka, ki razume in doživi pustolovščino življenja kot on. Njegov um ni nikoli v sporu s srcem, preprosto zato, ker ima vedno prvo in zadnjo besedo. Če um odobri, se srce vklopi; če je srce poskočilo in se vklopilo, je od uma odvisno, ali se bo srce še naprej bilo z istim strahom ali pa se bo umaknilo. Strelec enostavno nadzoruje svoja čustva, nikoli niso močnejša od njega.

Škorpijon

Škorpijonu je pomembno, da je hladen in da se drži distancirano. Zelo težko bo dovolil, da se nekdo približa dovolj blizu, da ga spozna. Zelo dolgo se ne bo odprl, vse dokler ne bo prepričan, da ga ne bodo izdali. To se sicer zgodi redko, saj se ljudje, ki so izpostavljeni škorpijonovim testom primernosti, zaprtosti in hladnim tušem, običajno utrudijo. Škorpijoni pogosto izgubijo tudi tiste ljudi, ki jih je vredno obdržati, saj rabijo preveč časa, da pokažejo svoja čustva, medtem ko oseba, ki ima integriteto in samopodobo, preprosto ne želi čakati tako dolgo in se počuti, kot da je na izpitu.

Vodnar

Vodnarji niso tako hladni, kot se zdijo, le želijo si, da bi nekoga spoznali na globlji ravni, preden se lotijo “čustvene naložbe”. Medtem ko se to dogaja – med druženjem in izmenjavo različnih mnenj v bolj sproščenem vzdušju, kot ga na primer ustvari škorpijon – je vodnar trdno na tleh in ne kaže nobenih znakov “plavanja v oblakih”, kar naj bi sicer označevalo zračne znake horoskopa. To je zato, ker je vodnar pametnejši – ne želi vzleteti in pasti, ampak išče smiselno, resnično in trajno ljubezen, ki bo obogatila njegovo življenje.

Lev

Lev ima predvsem rad sebe. Ko svojo pozornost in srce posveti drugi osebi, je to zato, ker je ugotovil, da mu ta oseba do zadnje podrobnosti odgovarja – da je vredna občudovanja, vsaj toliko kot on sam, da je marljiva, neodvisna, poštena, pametna, zanimiva, zvesta, predana … Če se slučajno izkaže, da je napačno presodil, lev ne izgublja časa, preprosto se odmakne in nadaljuje naprej. Ljubezen ni nekaj, zaradi česar bo trpel dlje, kot je to treba, da odpusti sebi, ker je napačno vlagal svoja čustva. Prav tako ni megla, v katero bo zataval v upanju, da mu bo pokrajina všeč, ko se bo megla dvignila. To pomeni, da se levi pri ocenjevanju drugih redko zmotijo, in ko to storijo, si hitro odpustijo, saj je morala biti ta oseba zagotovo izjemna in vredna spoštovanja, če ga je uspela očarati na tak način. Levi so sicer lahko sebični, vendar so glede tega na nek način izjemno iskreni.

Bik

Biki se ne predajo in ne odstopajo – vztrajno “plezajo” za isto vrsto ljudi, počnejo iste stvari, hodijo na iste kraje, družijo se z istimi ljudmi – trma jim preprečuje najti ljubezen, ki bi uspela, saj bi bilo treba v njihovem pristopu nekaj spremeniti. Ko se zaljubijo v nekoga, ki jim ne more vračati občutkov in jim ni sposoben pokazati globine povezanosti in bližine, tudi sami ne morejo iskreno ljubiti. Astrologi zato bikom sporočajo in jih pozivajo, da stopijo iz svoje šablone, svoje cone udobja, in razširijo perspektivo.

Kozorog

Zanje je vedno pomembnejše nekaj drugega – poleg čustvenih odnosov obstaja toliko drugih stvari, v katere kozorogi vlagajo svojo strast, čas, znanje, pozornost, sposobnosti. Če bi v razmerje vložili vsaj polovico tega, bi bili zlati primer zavezanosti in zavzetosti. Kozorogi bi si želeli ljubezensko razmerje, ki poteka samo od sebe, partnerja, ki ni odvisen od njih in ki ne potrebuje posebne pozornosti. Partnerja, ki je tako zaposlen s svojim življenjem kot oni s svojim in s katerim ne bi imeli ovir, saj tako ali tako nimajo moči še za reševanje ljubezenskih težav. Ljubezen je za njih nekaj prijetnega na obrobju življenja, nekaj, kar služi kot začasni oddih od vsakdanjih prizadevanj, in ne zahteva truda.

Oven

Na koncu tega seznama so ovni, ki so tako aktivni in polni energije ter se v življenju tako zabavajo, da se nikakor ne želijo vezati in se prepustiti resni zvezi. Tako kot kozorogi tudi oni verjamejo, da mora biti ljubezen lahka in neobremenjena, da nikakor ne sme postavljati zahtev in jih ovirati pri številnih zanimivih službah in hobijih, ki jih opravljajo. Strastni ovni imajo pogosto veliko zvez, a takoj ko jih ogrozi “resnost”, se ohladijo in preusmerijo svojo strast. Ovni ne sanjajo o ljubezni za celo življenja, se pa znajo predati, ko spoznajo enako dinamično osebo, ki življenje razume kot zabavno pustolovščino.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!