V Klikinu – Websi zmagovalcu stroke in ljudstva – odslej tudi podpisovanje dokumentov

Young woman hand using phone black screen in cafe outdoor. Business concept. Mockup black screen

NLB je mobilni banki Klikin dodal pomembno novost, ki bo strankam močno olajšala ne le poslovanje z banko, ampak jih bo prav gotovo rešila tudi iz kakšne zadrege. Klikin so namreč nadgradili z možnostjo oddaljenega podpisovanja dokumentov, kar pomeni, da lahko uporabniki odslej brez obiska poslovalnice in kar prek mobilne banke spremenijo višino limita na osebnem računu in na plačilni kartici z odloženim plačilom ali pa naročijo novo plačilno kartico z odloženim plačilom. Kmalu bodo tako podprte tudi ostale storitve banke NLB.

V NLB si ves čas prizadevajo predvideti in izpolniti pričakovanja uporabnikov. Še posebej v času zaostrenih zdravstvenih razmer zaradi epidemije bolezni COVID-19 se je denimo pokazalo, da si želijo čim več bančnih storitev opravljati digitalno, brez obiska poslovalnice in v lastnem dnevnem ritmu. Ena od rešitev, s katero so jim stopili naproti, je prav gotovo oddajanje naročil in oddaljeno podpisovanje dokumentacije v mobilni banki Klikin za storitve, za katere je bilo še do nedavnega nujno srečanje z bančnikom v živo.

NLB Klikin

Za oddaljeno podpisovanje dokumentov v Klikinu se uporabljajo kvalificirana digitalna potrdila (KDP), ki jih izda AC NLB, kar pomeni, da je digitalni podpis povsem enakovreden lastnoročnemu podpisu. Postopek poteka zares preprosto: ko je oddano naročilo odobreno, uporabnik prejme SMS sporočilo, ki ga povabi k podpisu dokumentacije v mobilni banki Klikin. Vse, kar mora uporabnik storiti zatem, je le še dotik gumba Podpiši, vsi potrebni postopki, vključno z varnostnim preverjanjem, pa se izvedejo v bančnih zalednih sistemih.

Gre za rešitev, ki bo pospešila nadaljnjo digitalizacijo bančnih storitev in še dodatno utrdila vodilni položaj NLB na tem področju. Spomnimo: mobilna banka Klikin je na primer še vedno edina mobilna banka za fizične osebe na slovenskem trgu, v kateri lahko uporabniki kadarkoli, 24 ur na dan, sklenejo Hitri kredit do 30.000 evrov in sredstva na račun prejmejo v vsega nekaj minutah.

Vse to so pomembne funkcionalnosti, s katerimi mobilna banka Klikin postaja prava bančna poslovalnica za vse, ki jim je poslovati digitalno enostavno lažje. Nič nenavadnega torej, da Klikin navdušuje, kar sta prejšnji teden potrdili tudi dve nagradi WEBSI spletni prvaki za digitalne presežke. S podelitve so namreč odnesli kar dva kipca – zmagovalno mesto jim je dodelila strokovna žirija v finančnem sektorju, postali pa so tudi zmagovalec ljudstva.

NLB Klikin
Z vsemi novostmi, ki jih pripravljamo v naslednjih dveh letih, v ekipi NLB verjamemo, da bodo izkušnje naših strank preko mobilnih storitev še bistveno boljše. Izjemno sem ponosen na svojo ekipo, našim strankam pa se iz srca zahvaljujem za izkazano zaupanje in zvestobo. Trudili se bomo biti z vami z rešitvami za vse, kar sledi,
je po razglasitvi mobilne banke Klikin za Websi spletnega prvaka po izbiri stroke in ljudstva dejal predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak.

Je mobilna banka Klikin nova poslovalnica? Vsekakor je na pravi poti!

Dodatne Informacije

nlb.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ljubitelji psov izdali, kje je najboljša ponudba pasje opreme in hrane