fbpx
X1 Fold

ThinkPad X1 Fold: prvi popolnoma prepogljivi prenosnik na svetu

Prvi "prepognjenček" med prenosniki!

Lenovo proizvaja odlične prenosnike. In vse od maja 2019 nas draži z idejo o prepogljivem prenosniku, izdelanem po vzoru “fold” naprav iz sveta pametnih telefonov. Boljši vpogled nam je omogočil že na letošnjem CES-u, od danes naprej pa ga lahko naročite, saj je koncept postal resničnost!

ThinkPad X1 Fold ima številne vrhunske specifikacije v kategoriji “ultrabooka”, kot so najnovejši procesor Intel Core s hibridno tehnologijo ter grafiko Gen 11, hitri RAM, do 1 TB prostora za shranjevanje, Windows 10 Pro in ne le enega, ampak nekaj vhodov za “Type-C”, kar omogoča hitro razširljivost. Med drugim ima vgrajen Wi-Fi 6 in možnosti povezljivosti 5G.


Največja zvezda je kakopak zaslon, ki ga tvori površina dimenzij 13,3-palcev v tehnologiji OLX QXGA (2048x1536), ki podpira upravljanje na dotik. Polovica zaslona lahko prevzame funkcijo “digitalne” tipkovnice, analogno pa lahko dokupite kot dodatek.

Čeprav je že danes jasno, da ThinkPad X1 Fold ne bo hit, je očitno, da je Lenovo o njem dolgo in natančno razmišljalo. Podjetje se z oblikovanjem in konceptom ukvarja že več kot štiri leta in resnično verjame, da je ThinkPad X1 Fold koncept, ki ponazarja prihodnost tovrstnih naprav ter odpira potencial, ki ga lahko izpolni prav takšna kategorija naprav.

Za delovanje so morali narediti množične prilagoditve programske opreme, ki uporabnikom omogočajo, da izkoristijo en zaslon, ki se zloži na dva dela.

Zamisel o zložljivem osebnem računalniku, ki se lahko poveže s 4G in 5G, podpira “črnilo”, lahko deluje kot e-bralnik in je kljub temu dovolj majhen za manjšo torbico, je nedvomno fascinantna.

Mogoče je ta hip le cena tista, ki mu bo onemogočila množičen uspeh. ThinkPad X1 Fold bo namreč na voljo za okoli 2.500 evrov.

Dodatne Informacije

lenovo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!