V Ljubljano prihaja Edith – The Show

Predstava, ki sta jo navdihnila glasba in življenje Edith Piaf, ene najbolj popularnih pevk 40. in 50. let prejšnjega stoletja, prihaja tudi v Ljubljano. Čaka nas podoživitev legendarnih La Vie en Rose, Non, Je Ne Regrette Rien in L'Hymne à l'amour.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Gallusova dvorana, Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, Ljubljana

Organizator

Nakup vstopnic

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Od 19 do 33 evrov.

Devetdesetminutna predstava bo ponudila legendarne šansone in pesmi Edith Piaf v interpretaciji Jil Aigrot ob spremljavi klavirja, harmonike, tolkal in bas kitare. Predstava je razdeljena v dva dela in temelji na glasbi in življenju Edith Piaf.

Prvi del bo poslušalce popeljal v barvito pariško četrt Montmartre, drugi del pa je posvečen varietejskemu obdobju karierie Edith Piaf, v katerem je nastalo največ njenih večnih skladb. Del predstave pa so tudi do danes še ne objavljene podobe življenja Edith Piaf, ki ji je večno slavo prinesel otožen in raskav glas, ki je prepeval skladbe osamljenosti in obupa. Med njimi je najbolj znana mednarodna uspešnica “La Vie en Rose“.

Še nekaj besed o Jil Aigrot, ki bo imela ta večer osrednjo vlogo. S petjem se je srečala zgodaj v otroštvu, posvečala pa se je predvsem študiju umetnosti francoskih pesmi. Po tem, ko se je po naključju srečala z Ginou Richer, zaupnico in asistenko Edith Piaf, je bila Jil izbrana kot glas velike Edith Piaf v filmu Olivierja Dahana “La Vie en Rose“. Njen nastop je navdušil kritike in gledalce, Jil je tako nadaljevala in izdala tudi album interpretacij skladb Edith Piaf z naslovom “The Words of Love“.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
29. Slovenski oglaševalski festival 10. septembra v Ljubljani