fbpx

V modernem svetu mask in laži bodi to, kar si!

Foto: Andrea Piacquadio / Unsplash

Zlahka se ujamete v past, da si želite biti kot vsi drugi. A zakaj bi bili nekdo drug? Je biti nekdo drug res tako lepo?

Ko začutite, da v sebi nekaj pogrešate, preprosto skopirate življenjski slog druge osebe. Morda se vam zdi, da imajo drugi vse v izobilju. Srečo, samozavest, čustveni mir.

A negotovost glede vidikov vaše osebnosti in samopodobe je nastala, ker niste bili zvesti sami sebi. Ne upate si pokazati, da ste drugačni, da si upate izstopati iz množice.

Ne bojte se. Svet potrebuje vaš smeh in nasmeh. Več odtenkov vaše osebnosti – vaše nerodnosti, vaše neumnosti, vašo igrivost. Svet mora videti več neustrašnosti in več vas, ker sta vaše srce in um kraj, kjer se nahajate.

Če pogledate vase, boste videli mozaik, pri katerem ima vsak del svojo vlogo. Najpomembnejše je, da ima vsak kos svojo lepoto in svoje zapletenosti. Brez edinstvenega kosa mozaika slika ne bi bila popolna. Ne bi bili popolni.

Bodi to kar si! Foto: Rhett Wesley / Unsplash

Dejansko lahko mozaik predstavlja nekoliko natančen zajem človeške narave. Gojimo identitete in samopodobe, ki temeljijo na širši sliki. Narobe pa je, da se poskušate držati določenih identitet (slogov, preferenc ali lastnosti, ki se vam zdijo privlačne pri drugih),in tako na koncu še vedno ostajate negotovi, kdo v resnici ste.

Kdo bi morali biti na koncu dneva?

Bodite svoji. Bodite nekdo, ki ne čuti potrebe, da bi naredil vtis na druge. Bodite nekdo, ki ima srce iz čistega zlata.

Bodite nekdo, ki mu prijetno biti v svoji koži in mu ni težko biti ranljiv. Nekdo, ki mu ni težko biti to, kar je in noče biti nekdo drug.

Bodite edinstveni. Bodite iskreni do sebe. Ne zanikajte svojih čustev. Čutite. Občutite. Nič ni narobe, če niste kakor drugi, če se ne zlijete v množico. Bodite to kar ste – vi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!