fbpx

V vazo dajte sladkor in tulipani bodo cvetoči in sveži vsaj 10 dni

Foto: envato

Tulipani izstopajo po svojih živahnih barvah, zaradi česar so priljubljena izbira za dekoracijo doma. Vendar pa je njihova lepota pogosto minljiva, zaradi česar se mnogi sprašujejo, kako podaljšati življenje teh dragocenih cvetov. Zanimivo je, da je skrivnost, kako tulipane ohraniti živahne dlje časa v preprostih domačih sestavinah. V prispevku vam razkrivamo nekaj preprostih rešitev, s katerimi zagotovite, da bodo vaši tulipani v vazi ostali sveži dalj časa.

S to metodo bodo tulipani v vazi ostali sveži dlje časa. Naslednjič, ko boste domov prinesli šopek teh priljubljenih spomladanskih cvetlici, ne pozabite, da lahko z le nekaj običajnimi kuhinjskimi sestavinami uživate v njihovem sijaju več dni.

Tulipani bodo ostali sveži dlje časa, če jim v vodo dodate sladkor. Foto: secret/Pexels

Tulipani v vazi: dodajte eno od teh sestavin

1. Dodajte sladkor

Žlica sladkorja tulipanom daje potrebno energijo. Če v vodi v vazi s tulipani raztopite čajno žličko sladkorja, deluje kot domača hrana za rastline in posnema hranila, ki bi jih tulipani običajno absorbirali iz zemlje. S tem preprostim trikom lahko podaljšate čas cvetenja in vitalnost vaših rož.

2. Sladkor in jabolčni kis

Kombinacija sladkorja z jabolčnim kisom v vazi ustvari okolje, ki ni samo hranljivo, ampak deluje tudi antibakterijsko. V vazi z vodo zmešajte žličko sladkorja z nekaj kapljicami jabolčnega kisa. Ta zmes ne le nahrani vaše tulipane, ampak tudi ohranja vodo čisto in brez škodljivih bakterij, ki bi lahko skrajšale življenje vaših cvetov.

3. Dodajte bakreni kovanec

Baker deluje kot naravni fungicid, ki preprečuje rast bakterij v vodi, ki lahko povzročijo hitrejše venenje. Prepričajte se, da je kovanec čist in ga postavite na dno vaze, preden dodate svoje rože in vodo.

4. Limonin sok

Kisla narava limoninega soka pomaga ohranjati svežo in čisto vodo ter zmanjšuje rast bakterij. Poleg tega lahko rahla kislost pomaga, da se voda lažje premika po steblu tulipana, kar zagotavlja, da so rože deležne zadostne količine vlage. Kapljice limoninega soka zmešajte z žličko sladkorja in ga dodajte vodi. Vaši tulipani bodo zdravo okolje, ki ga potrebujejo za uspevanje.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.