Valentinovo: takšen je pravi pomen teh 10. najbolj priljubljenih rož

Orhideja

Še vedno menite, da je roža pač roža? Daleč od tega. Vsaka cvetlica ima svoj edinstven pomen. In ker se približuje valentinovo, je morda prav, da letos prinesete takšno rožo, ki bo imela pravi pomen. Pridejo letos na vrsto tulipani?

Kaj pomenijo najbolj priljubljene rože, ki jih najpogosteje podarjamo za valentinovo?

Vrtnica

Vrtnica
Vrtnica

Ni presenečenje, da je to najbolj priljubljena izbira za valentinovo. Morda zato, ker rdeča vrtnica simbolizira ljubezen, romantiko, lepoto in popolnost.
Kaj pa pomeni barva vrtnic, si poglejte tukaj.

Gerbera

Gerbare
Gerbare

Gerbera je vrsta marjetic, te pa so znane po tem, da simbolizirajo lepoto, nedolžnost in čistost. Gerbera, poznana po svojem večjem cvetu, je na voljo v različnih živahnih barvah, kar pomeni, da ta roža predstavlja tudi radost.

Tulipani

Tulipani
Tulipani

Tulipani predstavljajo popolno ljubezen. Te elegantne cvetlice so ena najbolj priljubljenih rož na svetu in so najpogosteje povezane z Nizozemsko, kjer so v 17. stoletju tudi prvič zacvetele.

Čilska lilija

Čilske lilije
Čilske lilije

Čilska lilija je znana tudi kot perujska lilija, njeni dolgoživi in vabljivi cvetovi pa predstavljajo prijateljstvo ter predanost.

Lilija Casa Blanca

Lilije Casa Blanca
Lilije Casa Blanca

Bele orientalske lilije ponavadi pomenijo lepoto, eleganco in stil. Moški, ki pripravi šopek iz teh dramatičnih in dragih rož, je prefinjen in zelo dobro pozna svojo partnerko.

Orhideje

Orhideja
Orhideja

Cvetovi orhideje simbolizirajo ljubezen, lepoto, luksuz in moč, namigujejo pa na eksotično zapeljevanje. Če vam torej nekdo podari orhidejo, potem gre najbrž za nekoliko divjejšo osebo, kot ste mislili.

Nagelj

Nageljni
Nageljni

Ta roža predstavlja prevzetost in novo ljubezen.

Sončnica

Sončnice
Sončnice

Kot sonce, po katerem so dobile ime, sončnice predstavljajo toplino in srečo. Prav tako naj bi predstavljale zvestobo.

Perunika

Perunike
Perunike

Ponekod po svetu temno modre ali vijolične perunike predstavljajo kraljevskost. Ne glede na njihovo barvo pa simbolizirajo vero in upanje. Za res udarno kombinacijo jim dodajte še rdeče tulipane in marjetice.

Gardenija

Gardenije
Gardenije

Ta elegantna roža naj bi pomenila čistost in veselje ter globoko spoštljivo ljubezen. Moški, ki kupijo te rože, imajo z žensko ponavadi daljšo zgodovino.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Željni prijateljev in žejni druženja – nastopil je čas, da zopet nazdravimo