Valerij Rozov izvedel prvi BASE skok z najvišje afriške gore Kilimandžaro

Valerij Rozov je postal prvi človek, ki je z ''wingsuitom'' opravil BASE skok iz najvišje afriške gore in najvišjega osamelca na Zemlji, Kilimandžaro. 50-letnemu Rusu sicer tovrstni drzni podvigi niso tuji, saj je skočil tudi že iz Mount Everesta (iz višine 7220 metrov). Tokrat je bilo mesto odriva pri 5460 metrih z vrha stene Western Breach, kar je sicer precej nižje, a to okolje je do zdaj veljajo negostoljubno za BASE skakalce.

Valerij Rozov, sicer izkušeni BASE skakalec, se je na zgodovinski prvi BASE skok iz Kilimandžara pripravljal eno leto. Eno leto je nato zapakiral v adrenalinsko minuto dolg prosti pad, v katerem je, odet le v ”wingsuit” obleko, horizontalno s hitrostjo čez 180 km/h preletel preko 3 kilometre. V tem času je pridelal tudi preko 1500 višincev, saj je pristal v taboru Barranco na ”le” 3950 metrih nadmorske višine. Mi smo imeli kepo v želodcu, ko smo tole gledali, pa vi?

PREBERITE ŠE: Izzivalci usode razpeli visečo mrežo 120 metrov nad puščavo

Valerij Rozov po prihodu na točko, kjer se je začelo iskanje odskočne točke.
Valerij Rozov po prihodu na točko, kjer se je začelo iskanje odskočne točke.

Dodatne Informacije

Več o Valeriju Rozovu:
www.redbull.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ne glede na to, kaj naredite, bodite vedno prijazni do sebe!