Včasih moramo ignorirati določene stvari, da lahko spet mirno živimo

Zadnjič posodobljeno: :

"Ljudje pravijo, da iščejo smisel življenja. Mislim, da to ni tisto, kar iščemo. Mislim, da iščemo občutek, da smo živi." - Joseph Campbell

Ignorirati morate negotovost, ki jo imate v sebi. Glasove v glavi, ki vas namesto v nebesa popeljejo v pekel. Ignorirati morate načine, kako vas prizadenejo in kako vas prepričujejo, da bi verjeli, da niste dovolj dobri. Ignorirajte jih, ko vas napadajo, predvsem pa morate bolj zaupati sebi, tudi, če niste prepričani vase.

Ignorirajte svojo negotovost in samo nadaljujte, samo premikajte se naprej. Ignorirajte kritike drugih ljudi. Njihova mnenja in nasvete, pravila in omejitve ter preslišite njihove strupene besede, s katerimi vas želijo prizadeti in nahraniti svoj ego. Ignorirati morate njihove izkušnje, ker to niso vaše, in njihove izgovore, ker z njimi opravičujejo svoja dejanja. Najti morate svoje poslanstvo, svoje življenje.

Pozabite na tiste, ki so vas zapustili. Na njihove obljube, načrte za prihodnost, skrivnosti, ki ste si jih delili. Pozabiti morate vse očarljive trenutke, ker se ne dogajajo več. So preteklost. Pustite jih za seboj, ker nima smisla, da se še borite za njih, ker je lahko vse zaman, vas trud, čas, ljubezen, ker se verjetno ne bodo vrnili in četudi bi se, bodo znova odšli. Pozabiti morate tiste, ki vas niso cenili in občutke, ki ste jih ob tem, imeli o sebi.

Ignorirajte nekatera vprašanja. Predvsem tista, ki ste si jih postavljali pred spanjem:“Zakaj jaz? Kdaj bom srečen/-a? Kaj hočem? Zakaj se to dogaja meni?” Včasih morate preslišati vprašanja v sebi in si zaupati, da boste čez čas našli odgovore. In sprejeti morate dejstvo, da odgovori vedno ne bodo takšni, kakor ste si jih želeli.

Težko je ignorirati stvari, ki vas motijo, vendar je še težje živeti z vsemi vprašanji, predvsem zaradi tega, ker jim namenjate preveč pozornosti.

Vedno imate na razpolago dve možnosti; ali boste nosili ta bremena, bolečino, vprašanja s seboj, ali pa jih ignorirajte, da boste lahko spet zaživeli in živeli.


Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Če jo imaš rad, je ne uniči: spomni se, kakšna je bila, ko si jo prvič videl