fbpx

10 filmov, ki te bodo razveselili in spravili v boljšo voljo: to moraš pogledati!

S temi filmi bo vsak dan praznik!

Pred tabo bo seznam 10 filmov, ki te bodo zagotovo spravili v boljšo voljo, te nasmejali in zaradi katerih se boš počutil srečnejšega in mirnejšega! Vse te filme (in seveda še veliko več) lahko na Amazon Prime 30 dni gledaš brezplačno! Če boš v 30 dneh prišel do konca svojega seznama “must see” filmov (ali serij) ti predlagamo, da si nastaviš opomnik, s katerim 29. dan prekličeš članstvo in tako ti ne bodo čisto nič zaračunali!

Ujeti tatu (To Catch a Thief, 1955)


Na francoski revieri pustoši serijski tat, ki s svojimi spretnostmi močno spominja na zdaj že upokojenega roparja Johna Robija. In če se slednji želi oprati sumov, bo moral odkriti, kdo je pravi tat, ki ga očitno oponaša. Tarča je tudi ameriški bogataš Jessie Stevens, ki v Evropi išče moža za razvajeno hčerko Frances. In ko se John in Frances spoznata, preskoči iskrica. Pot do ljubezni pa je enako zapletena kot je zapleteno iskanje pravega tatu!

Veliki Lebowski (The Big Lebowski, 1998)


Spoznali boste življenje nezaposlenega kalifornijskega zabušanta Lebowskega, ki ga po pomoti zamenjajo za milijarderja z enakim imenom in priimkom. Kritiki pravijo, da boste v tem filmu deležni drznih dialogov in izjemne vizualne podobe.

Lady Bird (2018)


Lady Bird je najstnica pri sedemnajstih, ki ima občutek, da ji bo življenje spolzelo iz rok. Hrepeni po avanturi, boljšem življenju in novih priložnostih, ki jih zaman išče na hodnikih kataloške gimnazije v zakotnem Sacramentu. Pesti jo buren odnos s sicer ljubečo in predano, a hkrati trmasto mamo, ki ne popušča v svojih načelih in odločitvah. Mati in hči pa si v marsikateri lastnosti in odzivu ne bi mogli biti bolj podobni.

Razgibano življenje samskih (Kako biti samski, 2016)


Komedija o seksu brez pomena, zmenkih na slepo, strahu pred resno zvezo in dilemah o poroki. Film pripoveduje zgodbo o samskih ženskah v New Yorku, ki iščejo princa na belem konju, nočno avanturo ali nekaj vmes. A ob iskanju moškega imajo samske ženske še eno, precej težjo nalogo: naučiti se biti samske v mestu, kjer je samskost stigma.

Podli fantje za vedno (Bad Boys for Life, 2020)


Podla fanta sta zdaj nekoliko starejša, ampak nič manj nora in neizprosna. Potem ko Marcus dolgoletnemu kolegu Miku zaupa, da se bo kmalu upokojil, češ da je že skrajni čas, ga poskuša Mike prepričati v še zadnjo noro misijo. Dvojica se tako še zadnjič poda na vratolomno odpravo proti zločinu, polno spletk, prevar in odbitega humorja. Saj sta navsezadnje podla fanta za vedno.

Legende v Vegasu (Last Vegas, 2013)


Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman in Kevin Kline igrajo dolgoletne prijatelje, ki se – ko se še zadnji zapriseženi samec med njimi nameni omožiti svoje pol mlajše dekle – odločijo, da se nehajo obnašati svojim letom primerno in podoživijo dneve svoje veličastne mladosti. Kam so namenjeni? V Las Vegas.

Prava fanta (The Nice Guys, 2016)


Prava fanta je film o dveh moških, ki pa nista kaj prida prijazna.Film Shana Blacka (Cmok cmok, bang bang) uporablja tako imenovani ”buddy cup” formulo, govori pa o ”poklicnem nasilnežu” (Russel Crowe) in zasebnem raziskovalcu (Ryan Gosling), ki po prvem precej bolečem srečanju v nadaljevanju po sili razmer združita moči, da bi razkrila domneven samomor zahajajoče porno zvezde.

Mamma Mia (2008) in Mamma Mia! Spet začenja se (Mamma Mia! Here We Go Again, 2018)


V prvem delu spoznamo simpatično mladenko Sophie, ki se bo kmalu poročila in bi zato rada ob sebi imela tudi očeta. Ker ji uporniška mama Donna nikoli ni zaupala očetovega imena, Sophie na mali grški otok pripelje trojico moških iz mamine preteklosti. Med ugotavljanjem, kdo bi lahko bil njen oče, nastaneta kaotičen vrtinec zabavnih zmešnjav in poplava romantičnih čustev. V nadaljevanju filma smo priča dogodkom pred in po prvem filmu. Vidimo lahko Donnino življenje, preden je postala mama in preden je spoznala vse potencialne partnerje.

Počitnice (The Holiday, 2006)


Samski Američanka Amanda in Angležinja Iris se med prazniki prijavita na program izmenjave hiš. Iris prične takoj uživati v razkošnem Amandinem stanovanju v središču ameriškega velemesta, družbo pa ji dela tudi zabavni Miles. Medtem se mora Amanda še močno prilagoditi življenju na pustem angleškem podeželju, toda očarljivi Graham ji predstavi pozitivne lastnosti novega okolja.

Prava nota (Pitch Perfect, 2012)


Brucka Beca se skuša vključiti v novo šolsko okolje, ko jo v svoje vrste rekrutira dekliška pevska skupina. Beca na žalost hitro ugotovi, da so njihove pesmi povsem zastarele. S pomočjo glasbenega navdiha in dobre mere tekmovalnosti dekleta v pevski repertoar vključijo priredbe sodobnejših pesmi, toda v tekmi z izkušenim fantovskim pevskim zborom morajo poleg talenta najti tudi skupno pravo noto, ki jih bi lahko popeljala do zmage.

Sicer pa članstvo v Amazon Prime stane 7,99 € na mesec, a znesek se ti povrnil že z znižano ali brezplačno poštnino ob prvem nakupu (za izdelke z oznako Prime). Tudi ko naročnino že enkrat plačuješ, jo lahko prekineš kadarkoli. Zato prav nič ne tvegaš s prijavo na Amazon Prime. S prijavo preko priložene povezave pridobiš še dodatne bonbončke in odkleneš kupone z ugodnostmi.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.