Vedno bodi hvaležen za to, kar imaš, ne glede na to, kako težko postane življenje!

Življenje lahko včasih postane res kruto. Soočiti se moramo z neznosnimi izzivi, ki lahko strejo našega duha. Pa ne samo zato, ker so težave same po sebi tako grozljive, temveč tudi zato, ker se osredotočimo le na bolečino in rane, ki nam jih puščajo.

Vsak izmed nas v svojem življenju potrebuje hvaležnost. Še posebno tisti, ki pravijo, da nimajo nič, za kar bi lahko bili hvaležni. Običajno nas večina pozabi, da je vsak izziv, ki nam ga daje življenje, dragocena lekcija. Ne glede na to, kako težko nam je, nikoli ne smemo pozabiti biti hvaležni za to, kar imamo in kar smo.

Zaradi številnih padcev izgubimo pogled na lepe stvari v življenju. Pozabimo biti hvaležni za največji dar, ki smo ga dobili: naše dragoceno življenje. Dihamo lahko svež zrak, opazujemo sončni vzhod in zahod, slišimo čudovite zvoke narave.

Vse to se nam dogaja pred našimi očmi, mi pa se ne zavemo, da je življenje naše največje darilo, za kar bi morali biti hvaležni.

Nikoli ne smemo pozabiti biti hvaležni za to, kar imamo in kdo smo.
Nikoli ne smemo pozabiti biti hvaležni za to, kar imamo in kar smo.

V življenju potrebujemo več hvaležnosti in spoštovanja. Okoli nas so ljudje, ki nas brezpogojno ljubijo in podpirajo. Imamo družino, ki nam stoji ob strani že od vsega začetka. Še več, imamo prijatelje, ki bodo vedno tam za nas, ne glede na vse. Vsa ta ljubeča človeška bitja okoli nas so največji zaklad, za katerega lahko prosimo! Dajejo nam moč, dajejo nam ljubezen, dajejo nam razloge, da živimo. Morali bi biti hvaležni za vsakega izmed njih.

Po drugi strani pa so tukaj tudi ljudje, ki so nas najbolj prizadeli in nas pustili z zlomljenim srcem. Tudi zanje bi morali biti hvaležni. Naučili so nas, da ne bi smeli biti tako naivni in lahkoverni. Poleg tega so nas naredili močnejše, modrejše in odpornejše.

Moramo biti hvaležni za vse stvari, ki jih običajno jemljemo kot samoumevne. Imamo streho nad glavo, na mizi hrano, vsako jutro vidimo sonce in vsak večer luno. Te malenkosti so tisto, kar je v življenju resnično pomembno. Če zanje nismo hvaležni, ne moremo videti lepote ničesar drugega.

Skupaj z vsemi temi pomembnimi malenkostmi, za katere bi se morali zahvaliti, pridejo tudi naše napake in pomanjkljivosti. Konec koncev so prav te tisto, kar nas naredi človeka. Nič na svetu ni popolno in mi nismo izjema. Naše napake so tisto, kar gradi naš značaj, in tisto, kar nas spremeni v pristne ljudi. Naučijo nas, kako naj živimo, kako naj ljubimo, kako naj ravnamo z drugimi ljudmi. Pokažejo nam pot do naše samostojne rasti in nam pomagajo bolje razumeti življenje.

Skupaj z vsemi temi pomembnimi malenkostmi, za katere bi se morali zahvaliti, pridejo tudi naše napake in pomanjkljivosti.
Skupaj z vsemi temi pomembnimi malenkostmi, za katere bi se morali zahvaliti, pridejo tudi naše napake in pomanjkljivosti.

Ne glede na to, kolikokrat nas življenje zruši, naredimo korak nazaj in opazujemo stvari, ki nas dvignejo. Bodimo hvaležni za vsako malenkost, ki nas nasmeji, nam ogreje srce in naredi našo dušo sijočo! Cenimo vsak trenutek našega življenja, saj nikoli ne vemo, kateri je zadnji. In ko pride zadnji, se prepričajmo, da smo hvaležni za življenje, ki smo ga živeli, namesto da smo polni grenkobe in obžalovanj.

Življenje je polno neverjetnih stvari, za katere moramo biti hvaležni. Ne glede na to, kako težko se nam zdi, nikoli ne pozabimo ceniti to, kar imamo, in to, kar smo!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
HOFER iz odsluženih delovnih oblačil naredil odejce za brezdomne živali